Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αντιπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ συμμετείχε στην ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα την Πέμπτη 15/6

 
Αντιπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ συμμετείχε στην ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα την Πέμπτη 15/6 που οργανώθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ με αιτήματα:
  • Ασφαλιστική ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Άύξηση των δαπανών για την υγεία με σύγκλιση με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  • Επαρκής στελέχωση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας.
  • Μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού 

Από την ηγεσία του Υπουργείου υπήρξε δέσμευση για συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔΗΝ το επόμενο διάστημα για να εξεταστούν τα αιτήματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από 1/1/2017 που λειτουργεί πλέον ο ενιαίος φορέας κοινωνικής  ασφάλισης ΕΦΚΑ,  κλάδοι εργαζομένων στα ιδιωτικά νοσοκομεία  έχουν ασφάλιση με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα , ενώ οι ίδιοι κλάδοι εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν ασφάλιση στα βαρέα και ανθυγιεινά παρά το ότι είναι ασφαλισμένοι στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα. Σε συνάντηση του με την ΠΟΕΔΗΝ ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος τον Ιούλιο του 2016 είχε υποσχεθεί ότι θα διευθετηθεί το πρόβλημα της ένταξης των εργαζόμενων στα δημόσια Νοσοκομεία στα ΒΑΕ μέχρι τέλος του 2016, κάτι που τελικά δεν έγινε. Έτσι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα και τις προσπάθειες στην κατεύθυνση της ασφαλιστικής ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όπως δικαιούνται.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου