Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αίτημα για προκήρυξη επιπλέον θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:  910                                                                                                                 29/5/2017                                                                

Προς: - Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
           - Αν. Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη
         
Κοινοποίηση:  - Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ κα Ε. Μαυρομμάτη
                       - Διοικήτρια διασυνδ. Νοσ. ν. Λασιθίου κα. Μ. Σπινθούρη

Θέμα: Αίτημα για προκήρυξη επιπλέον  θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου μας δοκιμάζεται λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις.
Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου η μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού είναι εξαιρετικά μεγάλη αφού,τα τελευταία 5 χρόνια (από το 2012 μέχρι σήμερα) ο αριθμός των μόνιμων εργαζόμενων νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει μειωθεί από 177 σε 132, δηλαδή έχει μειωθεί κατά το 1/4, κάτι που έχει πολύ έντονη  επίπτωση στην εργασιακή εξάντληση των νσοηλευτών -τριων του ΓΝΑΝ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος αριθμού οφειλόμενων ημερών κανονικής άδειας και ρεπό ξεπερνά το 60 για κάθε ένα εργαζόμενο/η του ΓΝΑΝ, ισοδυναμεί δηλαδή με τις κανονικές άδειες σχεδόν τριών ετών. Σε πολλά νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου  οφείλονται άδειες όλου του 2016 (σε κάποια και του 2015), ενώ σε κάποια άλλα δεν μπορεί να χορηγείται μία ολόκληρη άδεια για κάθε εβδομάδα (χορηγούνται 4 ημέρες αντί για 5). Η όποια ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό , είτε μόνιμο είτε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποτρέψει το κλείσιμο κάποιων νοσηλευτικών τμημάτων, δεν έχει όμως προκαλέσει ουσιαστική επίπτωση στην καθημερινότητα και στα προγράμματα εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού που δεν έχουν μεταβληθεί προς το καλύτερο και συνεχίζουν σε πολλές περιπτώσεις εξ ανάγκης να συντάσσονται κατά παράβαση όσων προβλέπει η εργασιακή νομοθεσία (2 νύχτες την εβδομάδα, απόγευμα-πρωί-νύχτα κλπ). Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες μόνιμες θέσεις (6+2) που είναι υπό προκήρυξη από την 7Κ/2016 , όμως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν να εργάζονται υπάλληλοι σε αυτές τις θέσεις, θα έχει υπάρξει  νέος  αριθμός συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και μετατάξεων, που είναι πολύ συχνές από το Νοσοκομείο μας προς άλλα Νοσοκομεία χωρίς να γίνεται το αντίθετο.
 Νομίζουμε ότι και με δεδομένο ότι στο Νοσοκομείο μας το 45% των οργανικών θέσεων της νοσηλευτικής υπηρεσίες είναι κενές (ποσοστό από τα μεγαλύτερα της χώρας) είναι ανάγκη να προχωρήσετε άμεσα σε προκήρυξη επιπλέον νέων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και να φροντίσετε για την άμεση ενίσχυση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου με προσωπικό.


Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος      η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου