Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για την πρόσφατη βλάβη και διαρροή υδάτων στο ΓΝΑΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100  ΤΗΛ. 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αριθμός Πρωτ.:  889                                                               9/5/2017                                                                
Ανακοίνωση για την πρόσφατη βλάβη και διαρροή υδάτων στο ΓΝΑΝ


Tην Παρασκευή 5/5/17 υπήρξε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου νέα βλάβη στις σωληνώσεις του συστήματος κλιματισμού στον 1ο όροφο της νέας πτέρυγας και έγινε διαρροή υδάτων που έφτασε σε ιατρεία του ισογείου και στην αποθήκη στο υπόγειο, Η έγκαιρη αντίδραση του τεχνικού προσωπικού απέτρεψε τα χειρότερα. Είναι η δεύτερη μεγάλη βλάβη στις σωληνώσεις του συστήματος κλιματισμού στη νέα πτέρυγα (μετά από αυτή του Οκτωβρίου 2016) και η συνέχεια από μια σειρά από βλάβες στο ίδιο σύστημα, που δείχνουν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για την αντικατάσταση των συγκεκριμένων σωληνώσεων, αφού το υλικό που επελέγη πριν από 17 χρόνια αποδείχτηκε ακατάλληλο. Ως σύλλογος εργαζομένων το είχαμε προτείνει αυτό από τον Οκτώβριο που έγινε η μεγάλη διαρροή που έφτασε στο χώρο των ΤΕΠ του νοσοκομείου. Δυστυχώς αντί να γίνει αυτό, η διοίκηση του νοσοκομείου επέλεξε τότε  την επικοινωνιακή λύση βιτρίνας με τη μόνιμη μετακίνηση του χώρου των επειγόντων ιατρείων, παρά την αντίθεση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας και των εργαζομένων στα επείγοντα. 

Βεβαίως αργά ή γρήγορα αποδείχτηκε ότι η προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η αντικατάσταση του δικτύου σωληνώσεων του συστήματος κλιματισμού και όχι η κίνηση βιτρίνας  με τη μετακίνηση των επειγόντων ιατρείων σε χώρο που από πολλούς θεωρείται ως ακατάλληλος, όπως θεωρούνταν και από τις προηγούμενες διοικήσεις του Νοσοκομείου που δεν είχαν προχωρήσει στη μετακίνηση.

Τώρα λοιπόν που όπως μάθαμε από ανακοίνωση της διοίκησης θα προχωρήσει το απόλυτα απαραίτητο έργο της αντικατάστασης των σωληνώσεων, αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας να το χρηματοδοτήσει, αφού δεν είναι δυνατόν το κόστος (εκτιμώμενο 50.000Ε) να το επωμιστεί ο ήδη στριμωγμένος προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Αναμένουμε και διεκδικούμε επίσης από το Υπουργείο Υγείας να χρηματοδοτήσει τη συνολική κτιριακή αποκατάσταση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (όπως έχουμε ήδη ζητήσει με σχετική επιστολή), αφού τα προβλήματα, ειδικά στην παλιά πτέρυγα, είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αντιμετωπιστούν εντός των πλαισίων του τακτικού προϋπολογισμού του Νοσοκομείου.

Τα ζητήματα της κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής κατάστασης των Νοσοκομείων είναι πολύ σοβαρά και έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια νοσηλευόμενων, επισκεπτών και εργαζομένων και με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. 

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε την αποψίλωση της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας από προσωπικό, αφού τα τελευταία δέκα χρόνια ο αριθμός των υπαλλήλων της έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50% λόγω των συνταξιοδοτήσεων και λόγω του ότι δεν προκηρύσσονται καθόλου νέες θέσεις τεχνικού προσωπικού. Ζητούμε λοιπόν να ενισχυθεί το γρηγορότερο δυνατόν η τεχνική υπηρεσία του ΓΝΑΝ με προσωπικό, αφου ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος      η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου