Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για το θέμα της απεργίας - αποχής από τη διαδικασία αξιολόγησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100  ΤΗΛ. 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αριθμός Πρωτ.:  891                                                              9/5/2017  

Προς: Όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Συνάδελφοι – ισσες,
 ολοκληρώθηκε την Παρασκευή   5/5/2017 η διαδικασία παράδοσης των φύλλων αξιολόγησης στους εργαζόμενους του ΓΝΑΝ. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, 179 συνάδελφοι από τους 191 που παρέλαβαν τα φύλλα  (ποσοστό 94%),  υλοποίησε την απόφαση της γενικής συνέλευσης  και την οδηγία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ και παρέδωσε τα φύλλα αξιολόγησης στο τραπεζάκι του συλλόγου. 

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έδειξαν έμπρακτα την αντίθεση τους σε αυτή την πλασματική αξιολόγηση, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει σε μνημονιακό πλαίσιο , με σύνδεση με τη μισθοδοσία, με πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις σε  διαθεσιμότητες, χωρίς καθορισμένο καθηκοντολόγιο εργαζομένων και κανονισμούς λειτουργίας, χωρίς να έχουν προηγηθεί αξιοκρατική διαδικασία κρίσης προϊσταμένων, με τεράστια έλλειψη προσωπικού που συνεπάγεται αξιολόγηση της εξαντλητικής υπερεργασίας και όχι της κανονικής εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι θέλουν την αξιολόγηση, αλλά αφού διασφαλιστούν ανθρώπινες και νόμιμες συνθήκες εργασίας με στελέχωση των τμημάτων σύμφωνα με τις προβλέψεις των οργανισμών, αφού υπάρξει καθηκοντολόγιο και εσωτερικοί κανονισμοί στα Νοσοκομεία, αφού γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις στις τοποθετήσεις των επιτελικών στελεχών και αξιολογητών, αφού εκλείψουν οι μνημονικοί κίνδυνοι για σύνδεση με τη μισθοδοσία και με μελλοντικές διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Το συντριπτικό ποσοστό της συμμετοχής των εργαζομένων στη διαδικασία απεργίας αποχής από αυτή την πλασματική αξιολόγηση δείχνει ότι στο Νοσοκομείο μας η διαδιασία αυτή δεν θα γίνει και θα ολοκληρωθεί ποτέ.
Γι΄αυτό καλούμε  τους 12 συνάδελφους που παρέλαβαν φύλλα αξιολόγησης να τα παραδώσουν και αυτοί στο ΔΣ του σωματείου την επόμενη εβδομάδα.

Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε δυναμικά την απεργία αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και να τη σταματήσουμε εφόσον επιχειρηθεί οποιαδήποτε συνέχιση της από την πλευρά της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου: Κανένας δεν «αξιολογεί» ούτε τον προϊστάμενο του ούτε τον υφιστάμενο του, δεν συμμετέχουμε ούτε υπογράφουμε φύλλα «αξιολόγησης» και την «συμβουλευτική συνέντευξη» από κανένα προϊστάμενο «αξιολογητή», δεν συμμετέχουμε σε ολομέλειες τμήματος/διεύθυνσης. 
Αυτή τη φορά ενωμένοι θα νικήσουμε.Η πλασματική μνημονιακή αξιολόγηση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν θα περάσει. 


Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος      η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου