Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για τρίμηνες μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων που αποδυναμώνουν το ΓΝΑΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100  ΤΗΛ. 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:  890                                                               9/5/2017                                                                  

Ανακοίνωση για τρίμηνες μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων που αποδυναμώνουν το ΓΝΑΝ

Καταγγέλλουμε τις δύο πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για τρίμηνες μετακινήσεις δύο διοικητικών υπαλλήλων του Νοσοκομείου μας προς άλλα Νοσοκομεία (Νοσ. Λευκάδας και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης), που ουσιαστικά λειτουργούν ως προάγγελοι μόνιμων μετακινήσεων και μετατάξεων όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Οι μετακινήσεις αυτές αποδυναμώνουν την ήδη υποστελεχωμένη διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί και  από τις επιπλέον υποχρεώσεις της συνδιοίκησης των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου αφού αποτελεί οργανική μονάδα έδρας. Γι΄ αυτό συνεχώς ζητάμε εναγωνίως την ενίσχυση της διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας με νέες προσλήψεις. Η κατανομή που έγινε στην προκήρυξη για τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 έδινε 16 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στο Νοσοκομείο μας, από τις οποίες καλύφθηκαν οι1 1. Δυστυχώς όπως μάθαμε, από τους 11 αυτούς νέους διοικητικούς  υπαλλήλους που προσλήφθηκαν, μόνο ένας είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής μας, ο οποίος δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτηση του.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί πλέον τα πράγματα, με μετακινήσεις και μετατάξεις διοικητικών υπαλλήλων προς άλλα Νοσοκομεία το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου  θα μείνει  χωρίς καθόλου νέες προσλήψεις στη διοικητική του υπηρεσία. Αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Έχουμε προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,  εφόσον επιθυμεί να λύσει το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το διορισμό ανθρώπων μεγάλων πλέον σε ηλικία σε τόπους εκτός του τόπου κατοικία τους, να συλλέξει τα όποια αιτήματα μετατάξεων και στη συνέχεια να προχωρήσει σε προκηρύξεις νέων θέσεων διοικητικών υπαλλήλων για τους φορείς στους οποίους θα δημιουργηθούν τα κενά, έτσι ώστε όταν ολοκληρωθούν οι σχετικοί νέοι διορισμοί να ολοκληρωθούν και οι αντίστοιχες μετατάξεις των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 1998. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί και η στοιχειώδης λειτουργία της διοικητικής μας υπηρεσία και θα λυθούν τα όποια κοινωνικά προβλήματα δημιουργήθηκαν με το διορισμό ανθρώπων μεγάλων πλέον σε ηλικία σε φορείς εκτός του τόπου κατοικία τους.

Όμως όπως φαίνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν προτίθεται να ακολουθήσει αυτό το δρόμο αλλά προτιμά τις μεμονομένες τρίμηνες μετακινήσεις που προφανώς λειτουργούν ως προσωπικές εξυπηρετήσεις, αντί να ακολουθήσει μια διάφανη και αξιοκρατική μέθοδο στο θέμα των μετατάξεων που δεν θα φέρει σε αδιέξοδο τη διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Ως Σύλλογος έχουμε προτείνει να δημιουργηθεί ένα διαφανές σύστημα μετακινήσεων  και μετατάξεων προσωπικού συνδεδεμένο με τις προσλήψεις, έτσι ώστε να λάβει τέλος το απαράδεκτο και ρουσφετολογικό καθεστώς των τρίμηνων μετακινήσεων. Δυστυχώς η πρόταση μας δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα να συνεχίζονται αυτά τα προκλητικά φαινόμενα που αποδυναμώνουν τα Νοσοκομεία, και σε συνδυασμό με την έλλειψη προσλήψεων και την περικοπή των χρηματοδοτήσεων που επιβάλει η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, οδηγούν το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σε συνεχή συρρίκνωση. 

Αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο και αυτό είναι κάτι που η τοπική κοινωνία του Μεραμπέλλου και του ν. Λασιθίου πρέπει να το αντιληφθεί εγκαίρως και να αντιδράσει αναλόγως.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος      η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου