Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

AUDIO- Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ενα Επιπλέον Έτος Ειδίκευσης Για Τους Φοιτητές Νοσηλευτικής


Σε μία ρύθμιση που δεν περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής για να "πλημμυρίσουν από νοσηλευτές τα Νοσοκομεία" όπως λέει χαρακτηριστικά. Πρόκειται για την προσθήκη ενός επιπλέον χρόνου σπουδών στα τμήματα νοσηλευτικής της Ανώτατης εκπαίδευσης, με τη μορφή εξειδίκευσης. Ο υπουργός αναφέρει ότι οι εξειδικευόμενοι σπουδαστές νοσηλευτικής  θα εργάζονται στα Νοσοκομεία και θα αμοίβονται, δεν ξεκαθαρίζει όμως αν θα αμοίβονται με τα ποσά που αμοίβεται σήμερα η πρακτική άσκηση (αν ισχύει αυτό, μιλάμε για "μαύρη" απλήρωτη εργασία). Η ρύθμιση εξαγγέλεται από τον υπουργό χωρίς να έχει προηγηθεί καμμιάς μορφής διάλογος για το θέμα ούτε με με τους εκπαιδευτικούς φορείς, ούτε με τους φορείς της υγείας. Ουσιαστικά πρόκειται για μία βιαστική και αδιέξοδη προσπάθεια να καλυφθούν τα τεράστια κενά νοσηλευτικού προσωπικού που έχει δημιουργήσει στα Νοσοκομεία η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών, κενά που επί της ουσία μπορούν να καλυφθούν μόνο προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον 5000 ατόμων το πρώτο έτος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό δημοσίευμα:

Ένα επιπλέον χρόνο σπουδών για ειδικότητα θα κάνουν οι φοιτητές των Νοσηλευτικών τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σύμφωνα με σχετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή των Δ, Βερύκιου και Π. Κουσουλου, στον «Αλφα» διευκρίνισε ότι το επιπλέον έτος σπουδών θα γίνεται στα νοσοκομεία , όπου για τους φοιτητές θα καθοριστεί και σχετική αμοιβή.

Εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση θα δοθεί η δυνατότητα σε 3.000 περίπου φοιτητές να κάνουν την εξειδίκευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου