Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας υπέβαλε ο επικεφαλής του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Γεώργιος Δολαψάκης.

Ο κ. Δολαψάκης παραιτείται «για λόγους υγείας, αλλά και προσωπικής αξιοπρέπειας». Και μόνο η αιτιολογία του για την απόφαση που έλαβε, υποδηλώνει τη σημασία του γεγονότος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα γιατρό που βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του και ετοιμάζεται για συνταξιοδότηση, αλλά επί της ουσίας ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και στάθηκε «επί των επάλξεων» όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η απόφαση αυτή του κ. Δολαψάκη αποτελεί ένα σοβαρό γεγονός, που αναδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τη ρήξη ανάμεσα στη Διοίκηση του Ιδρύματος και τα στελέχη του Νοσοκομείου, η οποία καταγράφεται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο. Ανεξάρτητα όμως από διαφορές ή συγκρούσεις, οι οποίες κλιμακώνονται, προκύπτει ένα ουσιαστικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: Αν υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα σε γιατρούς, όπως του κ. Δολαψάκη, γιατί δεν υπάρχει ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό;
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου