Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α., με την οποία απαιτεί την επιστροφή του επιδόματος τοκετού από τις γυναίκες που έκαναν το «έγκλημα» να γεννήσουν σε μαιευτήριο και όχι σπίτι τους

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α., με την οποία απαιτεί την επιστροφή του επιδόματος τοκετού από τις γυναίκες που έκαναν το «έγκλημα» να γεννήσουν σε μαιευτήριο και όχι σπίτι τους, διαφορετικά απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Όπως είναι γνωστό από τον Δεκέμβρη 2012 η κυβέρνηση αποφάσισε μέσω εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ ότι θα χορηγείται το επίδομα τοκετού των 900 ευρώ μόνο στις γυναίκες που γεννούν σπίτι.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαναγκάζει τις γυναίκες σε συνθήκες εξαθλίωσης και οικονομικής κρίσης να γεννούν σπίτι, ώστε προκειμένου να λάβουν το επίδομα, να μην απευθύνονται στα δημόσια μαιευτήρια, αδιαφορώντας για του κινδύνους που συνεπάγονται για τη μητέρα και το παιδί.

Ζητάμε :
•    Να μην επιστραφεί από καμία γυναίκα το βοήθημα τοκετού.
•    Κατάργηση της εγκυκλίου και καταβολή επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες εργαζόμενες δημόσιου ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες στο ύψος των 1000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
•    Πλήρεις και δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και κύησης 
•    Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας "
    
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας


Φραγκιαδάκης Θέμης                                              Βρύσαλης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου