Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή για την ανάγκη άμεσης συγκρότησης Δ.Σ. και Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος
syllogosergnan1@gmail.com

Προς: -Υπουργό υγείας κ. Α. Γεωργιάδη
         - Υπουργείο Υγείας, Διεύθυνση Προσωπικού, τμήμα συλλογικών οργάνων

Κοινοποίηση: ΠΟΕΔΗΝ
                  -Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Μ. Μακρονικολάκη

Θέμα: Ανάγκη άμεσης συγκρότησης Δ.Σ. και Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου

17/2/2014

Όπως γνωρίζετε, με το άρθρο 18 του ν. 4213/2013 (ΦΕΚ Α΄ 261/09.12.2013) άλλαξε η νομική μορφή του ΝΠΔΔ των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, αφού επανασυστάθηκε ως ξεχωριστό ΝΠΔΔ το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» και  καταργήθηκε το ενιαίο και αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. «Γ.Ν. Αγίου Νικολάου – Γ.Ν. – Κ.Υ. Ιεράτπετρας – Γ.Ν. – Κ.Υ. Σητείας – Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο»». 
Ακόμη, συστάθηκε ενιαίο και αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. αποτελούμενο από τα  νοσοκομεία : Γ.Ν. Αγίου Νικολάου Γ.Ν. – Κ.Υ. Ιεράπετρας, Γ.Ν. – Κ.Υ. Σητείας με  την επωνυμία «Γ.Ν. Λασιθίου» και ορίστηκε ότι "τα ως άνω (1) «Γ.Ν. Λασιθίου» και (2) «Γ.Ν.- Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο»» διασυνδέονται και λειτουργούν εφεξής υπό την εποπτεία ενιαίου συλλογικού οργάνου διοίκησης, με έδρα το μεγαλύτερο σε κλίνες νοσοκομείο."

Με βάση  λοιπόν τις προβλέψεις του συγκεκριμένου νόμου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και ξεκίνησε να ισχύει από 9/12/2013 χρειάζεται να οριστεί νέο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου και χρειάζεται να οριστεί και νέο υπηρεσιακό συμβούλιο (κοινό).

Επειδή από 9/12/2013 μέχρι σήμερα έχουν περάσει δυόμισι μήνες και ουσιαστικά δεν υφίσταται ΔΣ ούτε υπηρεσιακό συμβούλιο για τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου, κάτι που δημιουργεί μεγάλες εκκρεμότητες και προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων, σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα στη συγκρότηση των παραπάνω συλλογικών οργάνων.

Για το ΔΣ

ο Πρόεδρος      η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης    Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου