Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή προς τη διοίκηση για την αδυναμία του Νοσοκομείου για κάλυψη της ΜΤΝ από τραυματιοφορέα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: - Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Αλ. Μαυρικάκη
            -Διευθύντρια νοσηλ. Υπηρεσίας κα. Οικονομάκη
             -Τομεάρχες νοσ. Υπηρεσίας κ.κ. Λαδοκούκη, Κουρίνου, Μανιάτη,
             -ΠΟΕΔΗΝ

Aρ. Πρωτ. 314/18-2-13

Θέμα: Αδυναμία του Νοσοκομείου για κάλυψη της ΜΤΝ από τραυματιοφορέα

Ως γνωστόν, η ΜΤΝ του Νοσοκομείου μας δεν βρίσκεται στο κτήριο του Νοσοκομείου αλλά φιλοξενείται στο κτήριο του Θ.Χ.Π.Λ (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου). που απέχει περίπου 350 μέτρα από το Νοσοκομείο. Γι΄αυτό το λόγο και εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει δυνατότητα να διεκπεραιώνονται τα περιστατικά της ΜΤΝ από τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου, ούτε υπάρχει η δυνατότητα για ξεχωριστό τραυματιοφορέα στη ΜΤΝ.

Μέχρι πριν ένα μήνα, όταν το ΕΚΑΒ μετέφερε ασθενείς προς τη ΜΤΝ, οι διασώστες του ΕΚΑΒ αναλάμβαναν τη μεταφορά του μέχρι την κλίνη νοσηλείας.

Εδώ όμως και ένα μήνα το προσωπικό του ΕΚΑΒ ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσει να μεταφέρει τους ασθενείς ως τις κλίνες της ΜΤΝ και ότι θα τους αφήνει στην είσοδο της μονάδας και θα τους παραλαμβάνει από εκεί κατά την αποχώρηση.

 Έτσι κάθε φορά πρέπει να φεύγει νοσοκόμος – τραυματιοφορέας από το Νοσοκομείο και να πηγαίνει στο κτήριο του Θ.Χ.Π.Λ. για να διεκπεραιώνει τα περιστατικά που έρχονται με ασθενοφόρο. Αυτό σημαίνει ότι οι τραυματιοφορείς για κάθε περιστατικό της ΜΤΝ που έρχεται με ασθενοφόρο φεύγουν από το κτήριο του Νοσοκομείου για περίπου μισή ώρα στην άφιξη και άλλη μισή ώρα στην αποχώρηση, και μεταφέρονται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, με τα πόδια ή με άλλο μέσο (ακόμα και με το ΙΧ τους όταν βρέχει).

Αυτό δημιουργεί τεράστια δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο, αφού (λόγω της έλλειψης προσλήψεων και των αποχωρήσεων για διάφορους λόγους) οι τραυματιοφορείς που είναι πλέον σε κάθε βάρδια είναι ελάχιστοι (4 ή 3 το πρωί, 3 ή 2 το απόγευμα). Κάθε φορά που φεύγει από το Νοσοκομείο τραυματιοφορέας μπλοκάρονται όλες οι εσωτερικές διαδικασίες μετακίνησης ασθενών στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν ή να μη γίνονται καθόλου διαγνωστικές και άλλες πράξεις.
Επίσης υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες στο προσωπικό για το κατά πόσο είναι νόμιμη και δικαιολογημένη η μετακίνηση του με τα πόδια ή με άλλο μέσο σε άλλο κτήριο σε απόσταση από το Νοσοκομείο εν ώρα υπηρεσίας χωρίς σχετική γραπτή εντολή

Με βάση τα παραπάνω και κυρίως λόγω της μεγάλης δυσλειτουργίας που προκαλείται στο Νοσοκομείο από την απουσία των νοσοκόμων τραυματιοφορέων με τις μετακινήσεις τους προς τη ΜΤΝ, σας ζητούμε να δηλώσετε εγγράφως προς το ΕΚΑΒ ότι το Νοσοκομείο αδυνατεί να διαθέτει τραυματιοφορείς για τη μεταφορά των ασθενών της ΜΤΝ από τα ασθενοφόρα προς τις κλίνες νοσηλείας και να τους παρακαλέσετε να αναλάβουν εκ νέου οι διασώστες τη μεταφορά έως τις κλίνες της ΜΤΝ, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των μονάδων της δημόσιας υγείας..

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος                ο Γραμματέας


Γιώργος Μανουσάκης            Δαμιανός Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου