Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η ομιλία του Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκ. Αγ. Νικολάου Δαμιανού Χαλκιαδάκη στη συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο στις 8-2-13 για τα ΤΕΙ και το Νοσοκομείο Νεάπολης


Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε την υγεία, που είναι το υπέρτατο αγαθό για κάθε πολίτη, κάτω από συνθήκες εντελώς αντίξοες, τσακισμένοι οικονομικά από τις πολιτικές του μνημονίου, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, χωρίς υλικά, εμείς θα δίνουμε τη μάχη για την υγεία του πολίτη. Έγκαιρα διαπιστώσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία ότι η τύχη μας είναι κοινή, ότι τα Νοσοκομεία των τεσσάρων πόλεων αλληλοσυμπληρώνονται, και ότι θα πρέπει το καθένα να κρατήσει τη διοικητική του και οικονομική του αυτοτέλεια, σε αντίθεση βέβαια με κάποιους παράγοντες οι οποίοι ακόμα έχουν την άποψη της ενοποίησης. Επομένως εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας τον κοινό μας αγώνα. 

Επίσης θεωρούμε ότι το Κέντρο Αποκατάστασης της Νεάπολης, πέρα από τους λόγους τους νομικούς, οικονομικούς, κληροδοτημάτων κλπ, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της υγείας στο νομό μας και γενικά για το σύστημα υγείας. 

 Ένα τελευταίο, όταν φτάσουν κάποιοι να βάλουν χέρι στα δύο ύψιστα αγαθά που έχει ο κάθε πολίτης, στην υγεία και στην παιδεία, τότε πλέον έχουμε πιάσει πάτο. Τότε είναι σαν να σου λένε "σύκω φύγε από αυτό τον τόπο, άδειασε τη γωνιά να φυτέψομε ανεμογεννήτριες, να φυτέψομε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εσείς να φύγετε να πάτε αλλού". Ε όχι. Εμείς τους απαντάμε δεν θα φύγουμε εμείς. Να φύγουν αυτοί όσο είναι καιρός, να τσακιστούνε, να πάνε από εκεί που ήρθανε. 

 Δαμιανός Χαλκιαδάκης
 Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου