Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου συμμετείχε στο πανελλαδικό πανυγειονομικό συλλαλητήριο στην Αθήνα



Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συμμετείχε στο πανελλαδικό πανυγειονομικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/1/13 στην Αθήνα, ημέρα 24ωρης απεργίας στα Νοσοκομεία.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από όλη την Ελλάδα, ενώ από την Κρήτη έδωσαν το παρόν - εκτός από τον Άγιο Νικόλαο- εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Χανίων και της Ιεράπετρας.

Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την πρόνοια και το ΕΚΑΒ, αντιδρώντας στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να διαλύσει τα Δημόσια νοσοκομεία και το Δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου.

Η διαδήλωση των Εργαζομένων στην Υγεία ενώθηκε με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς αρκετοί εκ των οποίων είναι επιστρατευμένοι και πορεύτηκαν από κοινού στο σύνταγμα και στη Βουλή.
Στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σ. Κουτσιουμπέλης, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι σωματείων και ιατρικών συλλόγων.
Η απεργιακή συγκέντρωση εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης του αυταρχισμού και της σύλληψης συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, λόγω της συμμετοχή των εργαζόμενων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας και δεν πραγματοποιήθηκαν τακτικά χειρουργεία.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου