Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αποχαιρετισμός στον καλό συνάδελφο Γιάννη Τσαμάνδουρα


Από τις δυσκολότερες στιγμές στις ζωές των ανθρώπων είναι όταν αναγκάζονται να αποχαιρετήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που φεύγουν πρόωρα από τη ζωή. Μια τέτοια δύσκολη στιγμή ζούμε σήμερα όλοι μας, που γίνεται δυσκολότερη λόγω του ότι ο Γιάννης υπήρξε ένα ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους πρόσωπο, πάντα με το χαμόγελο και με τον καλό λόγο.
Σίγουρα η ανάμνηση που αφήνει   ο Γιάννης φεύγοντας πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι, είναι μια ανάμνηση ενός ανθρώπου θετικού, εργατικού, δημιουργικού, καλοπροαίρετου και ευγενικού προσώπου,  χωρίς ιδιαίτερες διαφορές και αντιπαραθέσεις με άλλους ανθρώπους, χωρίς ευτελή και ιδιοτελή κίνητρα στις επαφές του.
Το πέρασμα του από τη ζωή συνοδεύτηκε από την μεγάλη του αγάπη για την οικογένεια του, τόσο αυτή στην οποία μεγάλωσε, τους αγαπημένους του γονείς και την αδελφή του, τόσο και αυτή που ο ίδιος δημιούργησε με τη σύντροφο της ζωή του Τζένη και τα τρία του παιδιά Κώστα, Μαριάννα και Μυρτώ.Με πολύ δουλειά και  αφοσίωση ο Γιάννης προσπάθησε να προσφέρει όσα μπορούσε, και ακόμα περισσότερα στους δικούς του ανθρώπους για να τους βλέπει ευτυχισμένους, σε κάθε φάση και στιγμή της ζωής, τόσο στα ευχάριστα, όσο και στα δύσκολα.  Αλλά και απέναντι στους φίλους του, στους συναδέλφους και στο κοινωνικό σύνολο ο Γιάννης υπήρξε  πρόθυμος να βοηθήσει σε κάθε δύσκολη στιγμή. Εργαζόμενος στο δύσκολο χώρο της υγείας, νοιαζόταν πάντα για τους άλλους σαν να ήταν δικοί του άνθρωποι και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τους βοηθήσει. Ακόμη υπήρξε πάντα ιδιαίτερα ευχάριστος στις κοινωνικές  συναναστροφές με το αστείο συνεχώς στο στόμα του, αλλά και αγωνιστικός και διεκδικητικός για τις κοινές υποθέσεις, τιμώντας την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι συνάδελφοι του, όντας για πολλά χρόνια εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου μας  
Το κενό που αφήνει ο Γιάννης φεύγοντας πρόωρα από τη ζωή είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο, πρώτα για τους δικούς του ανθρώπους και την οικογένεια του, αλλά και για όλους εμάς που ήρθαμε σήμερα να τον αποχαιρετήσουμε.
Απευθύνουμε θερμά συλληπτήρια στους δικούς του ανθρώπους, στη σύζυγο του , στα παιδιά στους γονείς του και στην αδελφή του, και ευχόμαστε να ζήσουν να τον θυμούνται, αφού ο Γιάννης φύγει αφήνοντας μεν πίκρα και θλίψη σε όλους μας, αλλά και την ανάμνηση ενός καλού ανθρώπου, την καλύτερη δυνατή ανάμνηση που μπορεί να αφήσει κάποιος φεύγοντας από αυτή τη ζωή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου