Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σχετικά με τις απολύσεις και με τη συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Απεργία και ημέρα δράσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σχετικά με τις απολύσεις
 και με τη συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Απεργία και ημέρα δράσης

Με τις διατάξεις του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο Δημόσιο Τομέα. Η διαθεσιμότητα είναι επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης και ουσιαστικά είναι ετεροχρονισμένη απόλυση με την παρέλευση ενός χρόνου.

Οι υγειονομικοί μπορεί να εξαιρούνται από το πρώτο κύμα απολύσεων του έτους 2012 με τις διαδικασίες εξπρές που επιλέχτηκαν, συμπεριλαμβάνονται όμως στις μαζικές απολύσεις για τα έτη 2013 -2015 μέσω των Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καταργήσεων τμημάτων και οργανικών θέσεων προσωπικού.

Την περίοδο που στο Υπουργείο Υγείας «μαγειρεύονται» οι νέοι οργανισμοί των Νοσοκομείων με φημολογούμενη κατάργηση 660 τμημάτων και δραστική μείωση των οργανικών θέσεων θα πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση στη κυβέρνηση.

Συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για αποτροπή κάθε απόλυσης στο Δημόσιο. Θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων των Δημοσιων Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοιας. Το υγειονομικό προσωπικό αποδεκατίστηκε από τις συνταξιοδοτήσεις, την εργασιακή εφεδρεία, το πάγωμα των προσλήψεων και εργαζόμαστε πολύ κάτω από τα όρια ασφάλειας.

Επειδή η κυβέρνηση συνεχώς επικαλείται τις υποχρεώσεις της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Υπουργείο Υγείας καταστρατηγεί τις Κοινοτικές Οδηγίες στα ωράρια εργασίας του προσωπικού εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 1 νύχτα και 1 ρεπό την εβδομάδα)

Όσοι μπορούν ας φέρουν φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο, ή υλικά για το παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο δίκτυο αλληλεγγύης του ΟΚΥΔΑΝ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου