Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΑΘΗΝΑ 8/11/2012
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 849
ΠΡΟΣ : Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΕΔΗΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. χαιρετίζει τις χιλιάδες απεργών που συμμετείχαν Μαζικά στις κινητοποιήσεις, στην πορεία του αντιμνημονιακού αγώνα κατά της ψήφισης των μέτρων του Γ’ Μνημονίου.
Η μαζική συμμετοχή των Υγειονομικών τόσο στην πορεία της 6 Νοέμβρη στις 11 το πρωί από το ΥΥΚΑ ως την Βουλή, όσο και στο απογευματινό συλλαλητήριο της 7 Νοέμβρη έξω από την Βουλή, έδωσαν το ηχηρό μήνυμα της λαϊκής κατακραυγής ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν την κοινωνία και τους πολίτες. Χαιρετίζουμε επίσης τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Οι τριγμοί της τρικομματικής κυβέρνησης και η οριακή ψήφιση των μέτρων μας γεμίζουν ελπίδες και ευθύνες για συνέχιση του αγώνα στην κατεύθυνση της ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ.
Ο αγώνας των εργαζόμενων για ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της αδιέξοδης πολιτικής που διαλύει το Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά, που ανατρέπει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα είναι νικηφόρος.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές εξόντωσης του Δημοσίου και των λειτουργών του, όπως και αν βαφτίζονται, θα συναντήσουν την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των εργαζομένων.
Η ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει την μετακύληση του κόστους των δαπανών υγείας, από τον ΕΟΠΥΥ στους πολίτες, καταγγέλλει τα νέα χαράτσια για την συνταγογράφηση 1€ και για τις εισαγωγές στα Νοσοκομεία 25€.
Οι εργαζόμενοι Υγειονομικοί θα παραμείνουν απλήρωτοι έως και έξι (6) μήνες του 2012 για αργίες – νυχτερινά – εξαιρέσιμα. Η νέα περικοπή των κονδυλίων κατά 30% για το 2013 θα μας οδηγήσει σε ακραίες μορφές αγώνα. Είναι αδύνατη η λειτουργία του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ να επαφίεται στην καλή διάθεση και αυταπάρνηση των λειτουργών τους και η πολιτεία να αδιαφορεί προκλητικά και να τα υπονομεύει.
Στα πλαίσια ψήφισης του προϋπολογισμού που προδιαγράφει αυτές τις πολιτικές καλούμε:
Την Κυριακή 11 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ σε συλλαλητήριο μαζί με την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ
Την Τετάρτη 14 ΝΟΕΜΒΡΗ στα πλαίσια Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης του Συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, να συμμετέχετε σε 3ωρη Στάση Εργασίας 12 έως 3μ.μ. και σε Συγκέντρωση για την Αθήνα 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου