Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από το σύλλ. εργαζομένων



Σε κατάληψη της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προχώρησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου  σε εφαρμογή του πανελλαδικού αγωνιστικού πλαισίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που προέβλεπε καταλήψεις διοικήσεων με την κατάθεση του πολυνοσχεδίου με τα νέα μέτρα στη Βουλή.
Η πτέρυγα της διοίκησης παρέμεινε υπό κατάληψη μέχρι το μεσημέρι, ενώ εξυπηρετήθηκαν περιπτώσεις που έχρηζαν άμεσης διεκπεραίωσης.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία διεκδικούν την ανατροπή των πολιτικών  του μνημονίου και αγωίζονται να μην περάσουν και εφαρμοστούν τα νέα αντικοινωνικά μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας Πρόνοιας.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ:
Στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών, μονάδων υγείας και πρόνοιας, που γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να φύγει από το κράτος η ευθύνη χρηματοδότησης της Υγείας – Πρόνοιας με αποτέλεσμα να στερηθούν οι πολίτες κρίσιμες υπηρεσίες που τις έχουν ανάγκη.
Στην αποδυνάμωση και σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (κλείσιμο καρδ. κλινικής, ελλειπές πρόγραμμα εφημεριών, έλλειψη προσωπικού και έλλειψη υγειονομικού υλικού)
Στη μεταφορά στις τσέπες των πολιτών του «κόστους» των υπηρεσιών υγείας (χαράτσια, αύξηση συμμετοχής αλλαγή κανονισμού ΕΟΠΥΥ κλπ)

Αγωνίζονται για αύξηση των δαπανών για την Υγεία  Πρόνοια και την άρση των εμποδίων που εφαρμόζονται και προωθούνται  για τις υπηρεσίες αυτές.

Ταυτόχρονα σαν εργαζόμενοι που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές του μνημονίου toye έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και μας έχουν αφαιρέσει πολλά από τα εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα διεκδικούν:

Όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και το πάγωμα των προσλήψεων, αντίθετα να αποκατασταθούν τα εισοδήματα και οι απώλειες που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια καθώς και τα εργατικά και ασφαλιστικά  δικαιώματα.
Επίσης διεκδικούν μαζικές προσλήψεις στην Υγεία και την πρόνοια, στελέχωση των μονάδων με μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου