Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις

προς εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

Στο φύλλο της εφημερίδας της Κυριακής 18/11/12 δημοσιεύονται αναλυτικά ρεπορτάζ σχετικά με τη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου στο ΡΕΞ για τα θέματα υγείας και του Νοσοκομείου.
Κατανοώ απόλυτα ότι οι  δημοσιογράφοι της εφημερίδας σας δεν θα μπορούσαν να καλύψουν όλη τη συζήτηση και να αναφερθούν σε λεπτομέρειες.
Επιπροσθέτως λοιπόν όσων αναφέρονται,  θα ήθελα από τις στήλες της εφημερίδας σας να εξηγήσω εν συντομία το λόγο της αποχώρησης μου από τη συζήτηση πριν την ολοκλήρωση της.
Η πρόσκληση την οποία λάβαμε ήταν να συμμετέχουμε σε συνάντηση με θέμα «Τα προβλήματα της υγείας και των Νοσοκομείων στην περιοχή μας και η οργάνωση της δράσης μας για την επίλυσή τους».
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης μου, εκτός από τα προβλήματα του Νοσοκομείου αναφέρθηκα και στα γενικότερα θέματα υγείας (όπως η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ), θέματα που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση που είχαμε λάβει. Παρόλαυτα ο αντιδήμαρχος κ. Σγουρός με διέκοπτε συνεχώς λέγοντας ότι αυτά δεν μας νοιάζουν. Σέβομαι τον κ. Σγουρό και κατανοώ ότι ως ζαχαροπλάστης και επιχειρηματίας δυσκολεύεται να αντιληφθεί πλήρως τα ζητήματα υγείας και πόσο πολύ συνδέονται τα  μεταξύ τους. Περίμενα όμως να με ακούσει και να προσπαθήσει να καταλάβει ότι η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ επηρεάζει άμεσα το Νοσοκομείο, και όχι να προσπαθεί να μου στερήσει το λόγο. Αμέσως μετά τον κ. Σγουρό με διέκοψε ένας άλλος επιχειρηματίας, ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Λασιθίου κ. Βαρκαράκης λέγοντας ότι κάνω λάθος και ότι τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου οφείλονται στο ότι οι εργαζόμενοι κάθονται, και δεν δουλεύουν όπως δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο του.
Η διακοπή του κ. Βαρκαράκη και το περιεχόμενο των λόγων του ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό και υποτιμητικό προς εμάς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, όμως ούτε ο  δήμαρχος, ούτε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Μπετούρα, ούτε ο πρόεδρος της ΄΄Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Γερμανάκης που ήταν συνδιοργανωτές της συνάντησης του ζήτησαν να ανακαλέσει παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων του Νοσοκομείου που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μόλις έλαβα μετά τις διακοπές ξανά το λόγο ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης δεν με άφησε να απαντήσω σε όσα προσβλητικά είχε αναφέρει ο κ. Βαρκαράκης αλλά με κάλεσε να συντομεύω "για να τελειώνουμε" παρότι είχα μιλήσει λιγότερο από όλους τους προηγούμενους ομιλητές.
Μετά από αυτή τη στάση των οργανωτών της συνάντησης έκρινα ότι δεν μπορούσα να συμμετάσχω άλλο σε μια τέτοια προσβλητική για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο διαδικασία και αποχώρησα.

Αναμένω έστω και εκ των υστέρων από το δήμαρχο Δ. Κουνενάκη και από τον πρόεδρο της ΕΝΙΛ Α. Γερμανάκη που συγκάλεσαν τη συνάντηση, να καταδικάσουν τις προσβλητικές για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο φράσεις του κ.Βαρκαράκη, που ελέχθησαν με την ανοχή τους στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Σε τέτοια λεπτά θέματα, που έχουν σχέση με την προσπάθεια απαξίωσης κάθε δημόσιας υποδομής και με την επιχείρηση μελλοντικής ιδιωτικοποίησης τους, θα πρέπει όλοι οι αιρετοί να είναι ξεκάθαροι και να μην προσπαθούν να είναι "με όλους", γιατί αυτό δεν γίνεται.
Ευχαριστώ τη διεύθυνση της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για τη φιλοξενία  των διευκρινήσεων μου.



Γιώργος Μανουσάκης 
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου