Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Κλειστή από την Παρασκευή το μεσημέρι η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου


Κλειστή είναι και πάλι από την Παρασκευή 16/11/12 η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου λόγω της απόφασης της ΔΥΠΕ Κρήτης για μετακίνηση ενός ιατρού της κλινικής στο Νοσοκομείο Σητείας. Έτσι οι δύο ιατροί που απομένουν μπορούν να καλύψουν μόνο 14 εφημερίες και γι΄αυτό από την Παρασκευή 16/11/12 η κλινική έκλεισε, δεν γίνονται εφημερίες καρδιολόγου και γίνονται μόνο πρωινά εξωτερικά ιατρεία και πρωινές καρδιολογικές εξετάσεις (υπέρηχος, τεστ κόπωσης κλπ). Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική μέχρι την Παρασκευή μεταφέρθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Το κλείσιμο της κλινικής και η μη εφημέρευση καρδιολόγου δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες της περιοχής που καλύπτει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τίθεται σε δοκιμασία και η λειτουργία όλων των υπόλοιπων κλινικών του Νοσοκομείου.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προσληφθεί μία επικουρική καρδιολόγος, όμως πολύ δύσκολα η κλινική θα μπορέσει να ξανανοίξει πριν το τέλος της εβδομάδας (25/11/12).

Απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις οι εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση έξω από Δημαρχείο Αγίου Νικολάου για τη στήριξη του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας, την Πέμπτη 22/11/12 στις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου