Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΝΤΙ ΜΙΣΘΟΥ, ΔΩΡΕΑΝ …ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ!
Προνόμιο μόνο του ...ιδιωτικού τομέα φαίνεται πως είναι η επίσχεση εργασίας και όχι του δημοσίου, κατά τον νομικό σύμβουλο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ο οποίος προτρέπει τους εργαζόμενους αν δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να ζητήσουν να σιτίζονται δωρεάν από το δημόσιο!
Σε πρόσφατο έγγραφό του ο νομικός σύμβουλος, που απαντά σε σχετικό ερώτημα, αναφέρει πως η επίσχεση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και είναι σχεδόν... αδιανόητη.
Ακόμη όμως και απλήρωτοι να μείνουν οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται ακόμη και δωρεάν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία.
Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι είναι παράνομο να μην εργάζονται οι υπάλληλοι των νοσοκομείων έστω και χωρίς αποδοχές, καθώς σημειώνει ότι «στο δημόσιο αν δεν καταβάλλονται χρήματα για την παρεχόμενη υπηρεσία, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να την παρέχουμε».
Στο έγγραφο που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, ο νομικός σύμβουλος της 2ης ΥΠΕ προχωρά και ένα βήμα παραπάνω προκαλώντας αν μη τι άλλο τα ειρωνικά χαμόγελα του προσωπικού του ΕΣΥ.
Αν οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν πληρώνονται, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απαιτήσουν ... δωρεάν σίτιση (!) στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.
Λέει χαρακτηριστικά: «αν όμως δεν έχουμε τα προς το ζην, μπορούμε να απαιτήσουμε από το δημόσιο τη σίτιση μας»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου