Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Περισσή υποκρισία...


Με περισσή υποκρισία, οι δύο βουλετές του νομού Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκης και Μ. Καρχιμάκης εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταγγέλουν τις αποφάσεις του απερχόμενου υπουργού υγείας κ. Α. Λοβέρδου σχετικά με τους νέους οργανισμούς των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας, αποφάσεις που υπογράφηκαν την τελευταία στιγμή πριν φύγει από τη θέση της η κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ έχει μείνει σε εκρεμμότητα  η απόφαση για το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Οι δύο βουλευτές δεσμεύονται ότι αν επανεκλεγούν θα προβούν σε αναστολή και αντικατάσταση των αποφάσεων που εκδόθηκαν από τον κ. Λοβέρδο.

Η στάση του είναι υποκριτική, γιατί η κυβέρνηση που έλαβε τις αποφάσεις αυτές στηριζόταν από τους ίδιους και από τα κόμματα τους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Είναι υποκριτική γιατί και δύο ψήφισαν στη Βουλή το νομό 4024/2012 ο οποίος στο άρθρο 2 προβλέπει ρητά:. "Από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόµενα νοσοκοµεία του Ε.Σ.Υ., αποτελούν αυτοτελή και ενιαία Ν.Π.Δ.Δ."
Η στάση τους είναι επίσης υποκριτική γιατί και οι δύο ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο το οποίο προβλέπει για τα μικρά Νοσοκομεία να σταματήσουν να λειτουργούν ως γενικά νοσοκομεία και να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα αντικείμενα.

Οι δύο βουλευτές εμφανίζουν στους πολίτες ότι ενδιαφέρονται για την λειτουργία των Νοσοκομείων αναφερόμενοι στις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση τους για τους οργανισμούς, την ίδια στιγμή που αδιαφορούν για την πραγματική κατάσταση των Νοσοκομείων και της δημόσια υγείας, την οποία βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι και τη βιώνουν και οι ασθενείς.

Οι δύο βουλευτές Καρχιμάκης και Πλακιωτάκης έχουν ψηφίσει, στήριξαν και στηρίζουν μια πολιτική που εξοντώνει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών. 
Στελέχη των κομμάτων τους (και υποστηρικτές τους) είναι αυτοί που τόσα χρόνια πρωταγωνίστησαν στην υπερδιόγκωση και διασπάθιση των δαπανών στα Νοσοκομεία και στη φαρμακευτική δαπάνη. Και  είναι οι ίδιοι που για να δώσουν λύση στο πρόβλημα έχουν φτάσει στο αντίθετο άκρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Οι δύο βουλευτές Καρχιμάκης και Πλακιωτάκης στηρίζουν την πολιτική που μέσω του ΕΟΠΥΥ έχει αποκόψει εργαζόμενους και συνταξιούχους από την ιατρική περίθλαψη και τους αναγκάζει να πληρώνουν για τους γιατρούς και τα φάρμακα.

Οι δύο βουλευτές Καρχιμάκης και Πλακιωτάκης στηρίζουν  την πολιτική του μνημονίου που έχει αφήσει τα Νοσοκομεία χωρίς το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς ιατρούς των απαραίτητων ιατρικών ειδικοτήτων.

Είναι υποκρισία και ειρωνία να δεσμεύονται ότι θα αλλάξουν τις αποφάσεις που εκδόθηκαν για τους οργανισμούς των Νοσοκομείων του νομού, οι ίδιοι που με τις ψήφους τους στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου, στο μνημόνιο 2 και στον εφαρμοστικό για την υγεία στήριξαν και στηρίζουν μια πολιτική που αποδεδειγμένα οδηγεί καθημερινά τα Νοσοκομεία στην υποβάθμιση και στην υπολειτουργία.

Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε να κάνουμε με βολευτές απατεώνες.. Υπόγραψε το νόμο ο θεριστής τους ,στις 3 του Μάη (6 Μαΐου είχαμε εκλογές)να τον αναρτήσετε στις 23 του Μάη ρε, να μας ψηφίσουν πρώτα... έτσι και έγινε ...Και τα ψαράκια πιάστηκαν πάλι στο δίχτυ .. Να δούμε στο τηγάνισμα θα τα καταφέρουν... η Η κουζίνα θα γίνει γης μαδιαμ .. η 17 του Ιούνη κοντά ναι ..
    Μιχ.Δασκαλακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή