Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πανυπαλληλική απεργία της 21ης του Μάη: «Ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις» - συγκεντρώσεις στις πλατείες στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία στις 11:00 π.μ


Πανυπαλληλική απεργία της 21ης του Μάη.
«Ζωή με δικαιώματα. Δουλειά με πραγματικές αυξήσεις.»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά την πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης. Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή
38 έως 42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Ενδεικτικά ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους  δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!
Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ενωτικά και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!».

Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά εδώ και τώρα των Δώρων.
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 - 17 
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους πολίτες, τους φορείς και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 21ης του Μάη δίνοντας έτσι απάντηση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. 

Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους να φωνάξουμε για «ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις!».

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια  και συγκεντρώσεις που διοργανώνουν το Ν.Τ. Λασιθίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και φορείς.

Χώροι κινητοποίησης οι 3 πλατείες του νομού μας στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία στις 11:00 π.μ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου
Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας
              Αλέξανδρος Αλεξάκης       Αλέξανδρος Κουπατσιάρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου