Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Επιστολή με αίτημα για άμεση ενίσχυση του ΓΝΑΝ με τουλάχιστον 2 Βοηθούς Θαλάμου

 
Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου απέστειλε στη διοίκηση του νοσοκομείου έγγραφο με αίτημα για  άμεση ενίσχυση του ΓΝΑΝ με τουλάχιστον 2 Βοηθούς Θαλάμου. Δείτε την επιστολή πρακάτω:

Η ειδικότητα των ΥΕ Βοηθών Θαλάμου είναι ιδιαίτερη σημαντική για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της διασποράς των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, αφού οι εργαζόμενοι αυτής της ειδικότητας ασχολούνται με τον επιµελή καθαρισµό και την απολύµανση επιφανειών και µηχανηµάτων σε όλους τους χώρους νοσηλείας ασθενών (Θάλαμοι, ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΜΤΝ, χειρουργείο κα). 

Το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου με την 24/17-9-2019 απόφαση του ενέκρινε ομόφωνα Εσωτερικό Κανονισµό Καθηκόντων Βοηθών Θαλάµου Νοσηλευτικών Τµηµάτων της Οργανικής Μονάδας Έδρας Αγίου Νικολάου τουΓ.Ν.Λασιθίου, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των Βοηθών Θαλάμου του ΓΝΑΝ.

Ο ρόλος των βοηθών θαλάμου απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία κατά την περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας, όπου ο ρόλος τους ήταν σημαντικός για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά της νόσου covid19.

Δυστυχώς στο ΓΝΑΝ με 134 κλίνες δύναμη, ο αριθμός των Βοηθών Θαλάμου, μετά την απώλεια μίας εργαζόμενης και την πρόσφατη παραίτηση  άλλης μίας, είναι ιδιαίτερα μικρός,    μόλις 5 συμβασιούχοι-ες  και ένας μόνιμος που απασχολείται μόνο στη ΜΕΘ. 

Έτσι πλέον μόλις 6 Βοηθοί Θαλάμου έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της σχολαστικής απολύμανσης των επιφανειών, του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των ιατρικών μηχανημάτων σε όλους του χώρους νοσηλείας του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. 

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε να βρεθεί τρόπος άμεσης ενίσχυσης  του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με τουλάχιστον 2 Βοηθούς Θαλάμου, αφού το αντικείμενο εργασίας τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ο αριθμός τους στο ΓΝΑΝ είναι  ανεπαρκής.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου