Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Επιστολή του συλλόγου με αιτήματα σχετικά με τους εργαζόμενους από το “Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας”


25/1/2024                                             Αρ. Πρωτ. :  7/2024

Προς: -υπουργό Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης  κα. Δ. Μιχαηλίδου

-υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη

-Δ.Σ. ΔΥΠΑ


Κοινοποίηση: - -εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΥΠΑ


Θέμα: αιτήματα σχετικά με τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης από το “Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας”


Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται 14 συμβασιούχοι της ΔΥΠΑ  με το “Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας” από το 2017. 

Οι θητείες των 7 από αυτούς ξεκινούν να λήγουν στις 7/2/24  και οι θητείες των υπόλοιπων 7 λήγουν Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2024. 

Αυτοί οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες εργάζονται εδώ και εφτά χρόνια (από το 2017) και γι΄ αυτό και ζητούμε τη μονιμοποίηση τους με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, στο βαθμό που αυτό δεν γίνει, ζητούμε να βρεθεί τρόπος να μην απολυθούν οι συνάδελφοι, γιατί πιθανή απομάκρυνση τους, θα δημιουργήσει μεγάλο κενό προσωπικού και θα απειλήσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου. 

Γι΄ αυτό ζητούμε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να ληφθεί άμεσα απόφαση για νέα παράταση του προγράμματος τους για ένα ακόμα έτος, χωρίς να υπάρξει καμία διακοπή στην εργασία τους.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε  ότι οι μισθοί τους παραμένουν στάσιμοι χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής μισθολογικών κλιμακίων, κάτι άδικο σε σχέση με τον τρόπο αμοιβής των υπόλοιπων συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ) γι΄ αυτό ζητάμε να προβλεφθεί αντίστοιχα δυνατότητα αλλαγής μισθολογικών κλιμακίων και για τους συμβασιούχους του συγκεκριμένου προγράμματος στα νοσοκομεία.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου