Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Πρακτικά συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ στις 18/12/23

 Πρακτικά  συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου 

Εργαζομένων ΓΝΑΝ στις 18/12/23


Παρόντες:1)Μανουσάκης Γεώργιος, 2)Ηλιάκης Κων/νος, 3) Γαλιοτζάκης Μανώλης4) Τσαγκαράκη Ελευθερία 5)Κουτουλάκης Γιάννης


Θέματα:

1. Προγραμματισμός και οργάνωση εορταστικών δράσεων Χριστουγέννων και Τσικνοπέμπτης

2. Προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της κουζίνας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου 

3. Σχετικά με τη λειτουργία του ασθενοφόρου που έχει παραχωρηθεί στο ΓΝΑΝ

4. Αποστολή νέου γραπτου αιτήματος φια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκη


Συζήτηση αποφάσεις:

1. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε: α) να αγοραστούν εορταστικά γούρια από το Σύλλογο Προστασίας Μητρότητας “ Παναγία η Παντάνασσα” και να μοιραστούν στους συναδέλφους, β) να αγοραστούν γλυκά (κουραμπιέδες και μελομακάρονα) αολο το ζαχαροπλαστείο “Λάμπρος” και να μοιραστούν στα τμήματα την ημέρα των χριστουγέννων  γ)να γίνει πρωτοχροννιάτικη γιορτή στις 29/12/24 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΝΑΝ, να αγοραστούν παιχνίδια από το κατάστημα “Βιδάκης” και να κληθεί στη γιορτή να ψυχαγωγήσει τα παιδιά ειδική  παιδαγωγός  δ) Την Τσικνοπέμπτη 7/3/24 να γίνει χοροεσπερίδα του συλλόγου στο κέντρο “Καλύβα”.


2. Αναγνώστηκε επιστολή δύο εργαζομένων προς το σύλλογο σχετικά με προβλήματα στο χώρο της κουζίνας και μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στη διοίκηση του νοσοκομείου με κοινοποίηση στη διοίκηση της ΥΠΕ που να αναφέρει τα παρακάτω: 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε δύο σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της κουζίνας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και να ζητήσουμε παρεμβάσεις για την επίλυση τους:

Α) Το προσωπικό της κουζίνας το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά, μετά από την παραίτηση μίας συμβασιούχου εργαζόμενης ΔΕ μαγείρων και μίας μόνιμης εργαζόμενης ΥΕ ειδικότητας Λαντζέρηδων. Οι δύο παραιτήσεις έχουν επιβαρύνει σημαντικά λειτουργία της κουζίνας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να δίνεται καθόλου άδεια.Γι΄ αυτό ζητούμε την άμεση ενίσχυση της κουζίνας με ένα μάγειρα και με ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό.

Β) Υπάρχουν γραπτές επισημάνσεις σχετικά με την κακή ποιότητα σε ορισμένες περιπτώσεις των τροφίμων και των υλικών που παρασκευάζονται τα φαγητά, κάτι που έχει επίπτωση στην ποιότητα του φαγητού. Επίσης υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των ψυγείων της αποθήκης τροφίμων.

Γι΄αυτό ζητούμε:

α) να τοποθετηθεί στην επιτροπή παραλαβής των τροφίμων και των υλικών ο μοναδικός μόνιμος μάγειρας του νοσοκομείου β) Να διερευνηθούν λειτουργικά και νομικά όλοι οι δυνατοί τρόποι ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα των τροφίμων και των υλικών που αγοράζει το νοσοκομείο και να υπάρξει μέριμνα για τη σωστή λειτουργία των ψυγείων της αποθήκης τροφίμων.


3. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να σταλεί στη διοίκηση του νοσοκομείου επιστολή που να αναφέρει τα παρακάτω:

Με έγγραφο μας προς εσάς στις 16/10/23 επισημάναμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για να μπορέσει να λειτουργήσει για  αποθεραπείες το ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε από την 7η ΥΠΕ στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι απαραίτητη η απασχόληση προσωπικού της ειδικότητας ΔΕ διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρου και απαιτείται η πρόσληψη το λιγότερο 3 ατόμων αυτής της ειδικότητας  (ώστε να μπορούν να παίρνουν και άδεια).

Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ή μόνιμου προσωπικού ειδικότητας διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρων για το Νοσοκομείο μας, όπως δεν έχει προχωρήσει καθόλου οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού οποιαδήποτε ειδικότητας εδώ και 18 μήνες.

Αντί προσλήψεων ειδικότητας διασωστών για να λειτουργήσει το ασθενοφόρο, επιχειρείται από την πλευρά σας η κάλυψη και η  λειτουργία του με προσωπικό  του νοσοκομείου από άλλες ειδικότητες και υπηρεσίες.

Επειδή η κίνηση ενός ασθενοφόρου  και η μετακίνηση ασθενών στο στάδιο της αποθεραπείας αποτελεί μια σημαντική  διαδικασία, παρακαλούμε να κάνετε γνωστό εγγράφως σε εμάς και στους εργαζόμενους σύμφωνα με ποιες νομικές διατάξεις θα γίνεται από το ΓΝΑΝ η λειτουργία του ασθενοφόρου με ειδικότητες εργαζομένων πλην διασωστών και με ποιο τρόπο θα υπάρχει πλήρης νομική και ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων κατά την κίνηση του ασθενοφόρου και τη μεταφορά των ασθενών.


4. Αποφασίστηκε να σταλεί νέα γραπτή πρόσκληση για συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ  στον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου κ. Γ. Πλακιωτάκη για να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου


Τα μέλη του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου