Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Για να μην τεθεί κανένας συνάδελφος σε αναστολή εργασίας

 
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απηύθηνε επιστολή προς το διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη, προς όλους του διευθυντές, υποδιευθυντές, τομεάρχες, προϊσταμένους και εργαζόμενους του ΓΝΑΝ με θέμα "Να μην τεθεί κανένας συνάδλεφους σε αναστολή εργασίας". Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

"Στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και να μην τεθεί κανένας συνάδελφος σε αναστολή εργασίας, και με δεδομένο ότι σταδιακά ξεκινούν οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες,  καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην  καταθέσουν τα πιστοποιητικά  εμβολιασμού η νόσησης, εφόσον ζητηθούν, ούτε να τα επιδείξουν  στους Προϊσταμένους, που καμιά αρμοδιότητα η ευθύνη δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν για τη νόσηση ή τον εμβολιασμό των εργαζομένων, τίθενται δε και ζητήτατα διαχείρησης προσωπικών δεδομένων.

Γι΄αυτούς τους λόγους καλούμε και  όλους τους συναδέλφους με θέσεις ευθύνης (προϊσταμένους, υποδιευθυντές-τομεάρχες, διευθυντές) να απέχουν από κάθε διαδικασία σύνταξης και παράδοσης ονομαστικών καταλόγων μη εμβολιασθέντων συναδέλφων, που θα οδηγήσει συναδέλφους σε αναστολή εργασίας.

Καλούμε τέλος τη διοίκηση του Νοσοκομείου να μην ρίχνει και να μην ρίξει το μπαλάκι της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου στους συναδέλφους με θέσεις ευθύνης (προϊσταμένου,ς υποδιευθυντές-τομεάρχες, διευθυντές), και να κάνει σαφές στην κυβέρνηση ότι εφόσον εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τεθούν σε αναστολη εργασίας οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου αφού νευραλγικά τμήματα και κλινικές του ΓΝΑΝ θα χάσουν μεγάλο ποστοσό του προσωπικού τους που λόγω εξειδίκευσης δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αναπληρωθεί."

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου