Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση προς όλους τους εργαζόμενους του ΓΝΑΝ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου

Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Αριθμός Πρωτ.: 63/2021                                                     31/8/2021


Προς: -Όλους τους εργαζόμενους του ΓΝΑΝ


Συνάδελφοι-ισσες, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/8/2021 συνάντηση του προεδρείου του  ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με  το Διοικητή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκη.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τη νόσηση με covid αρκετά μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Νοσοκομείου, εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, .Επισημάνθηκε ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση και άλλου προσωπικού με την εφαρμογή από 1/9/2021 του μέτρου της αναστολής εργασίας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα καταστήσει ΑΔΥΝΑΤΗ την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και ζητήθηκε από το διοικητή  να ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ και να ζητήσει να υπάρξει αναστολή της νομοθετικής ρύθμισης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο διοικητής απάντησε αρνητικά στα αιτήματα που τέθηκαν, υποστήριξε το μέτρο της κυβέρνησης για την αναστολή εργασίας και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι για τα μεγάλα υπόλοιπα οφειλόμενων αδειών και ρεπό δεν ευθύνεται η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, αλλά ευθύνονται οι εργαζόμενοι που δεν κάνουν σωστό προγραμματισμό αδειών κάθε χρόνο! Λίγο αργότερα έδωσε δείγμα γραφής πως θα γίνεται η κάλυψη των κενών, δίνοντας εντέλεσθαι σε αναισθησιολόγο  για την κάλυψη κενής εφημερίας στο αναισθησιολογικό τμήμα και αναφέροντας ότι πλέον όλες οι κενές εφημερίες στο τμήμα (9 το μήνα) θα καλύπτονται με εντέλεσθαι από τους τρεις εναπόμειναντες ιατρούς.

Συνάδελφοι – ισσες,

οπως φαίνεται η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προχωρούν αγνοώντας τις συνέπειες στην εφαρμογή της αναστολής εργασίας από 1/9/2021 που θα στείλει ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας χωρίς εργασίας και χωρίς εισόδημα.Από αυτή την αυταρχική επιλογή θα βγουν χαμένοι οι συνάδελφοι που θα βρεθούν σε αναστολή εργασίας, θα βγουν χαμένοι οι ασθενείς, θα βγει χαμένη η τοπική κοινωνία και κυρίως θα βγούμε χαμένοι όλοι οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και μη.Γι΄αυτό θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση ο ένας δίπλα στον άλλο.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε, για όσο διάστημα οι συνάδελφοι μας θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, να σταματήσουμε να "βάζουμε πλάτη" διευκολύνοντας  την απομάκρυνση των συναδέλφων, αλλά να απαιτούμε την πιστή τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας σε όλα τα ζητήματα και στα προγράμματα εργασίας μας.

Να μη δεχθούμε να γίνουμε ο μοχλός μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα περάσει το πρωτόγνωρο μέτρο της αναστολής εργασίας.

Να μη δεχτούμε να φορτωθούμε επιπλέον φόρτο και εργασίες, λειτουργώντας εις βάρος των συναδέλφων που θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Το ΔΣ του συλλόγου θα προσπαθήσει να συντονίσει τα παραπάνω χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, όπως με τη δημοσιοποίηση των αρνητικών καταστάσεων που θα δημιουργηθούν,και με την προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας για την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.

Εκτός από τα παραπάνω, σας καλούμε την Τετάρτη 1/9/2021 να συγκεντρωθούμε στις 10.00 στην είσοδο του Νοσοκομείου στο ΤΕΠ για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις αναστολές εργασίας με συγκέντρωση στο χώρο και με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση στη συνέχεια.

Ακόμη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ θα υπάρξει τρίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στις ΔΥΠΕ την επόμενη ημέρα που θα ξεκινήσουν οι αναστολές εργασίας.Τώρα είναι σημαντικό να δείξουμε ότι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΗΣ


Εκ του ΔΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου