Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Επιστολή του ΔΣτου Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προς το Διοικητή

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου απέστειλε προς το Διοικητή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκη την παρακάτω επιστολή: 


Κύριε διοικητά,

  όπως ίσως γνωρίζετε, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός (δώδεκα) εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που έχουν νοσήσει ή νοσούν από τη νόσο covid19, οι περισσότεροι εκ των οποίων (οι οκτώ) είναι εμβολιασμένοι. 

Με κοινό στόχο την προστασία της υγείας των συναδέλφων και των ασθενών θα θέλαμε να σας προτείνουμε ως διοίκηση του ΓΝΑΝ να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:

-Να υπάρξει άμεσα προληπτικός έλεγχος με τεστ pcr ή rapid όλων των εργαζόμενων στο νοσοκομείο, εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Θα ήταν πολύ ωφέλιμο ο έλεγχος αυτός να γίνεται περιοδικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

-Να υπάρξει ενίσχυση της επιτροπής λοιμώξεων με νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μπορεί να γίνεται πληρέστερα η επιτήρηση της τήρησης των Μέτρων Ατομικής Προστασίας εντός του Νοσοκομείου και η ενημέρωση των συναδέλφων. Η συναδέλφισσα που ασκεί τα καθήκοντα της νοσηλεύτριας επιτήρησης λοιμώξεων όπως γνωρίζετε κάνει εξαιρετική και υπεύθυνη δουλειά, όμως ο όγκος εργασίας που έχει συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας επιβάλει την έστω προσωρινή ενίσχυση και με άλλη συναδέλφισσα σε αυτό τον πολύ κρίσιμο ρόλο.

-Να ζητήσετε από όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου (εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους) την ευλαβική τήρηση με ιδιαίτερη προσοχή των Μέτρων Ατομικής Προστασίας, κάτι το οποίο θα πράξουμε κι εμείς ως σύλλογος εργαζομένων.

Κύριε διοικητά,

 με δεδομένο  το μεγάλο αριθμό των συναδέλφων που απουσιάζουν επειδή νοσούν ή επειδή είναι σε καραντίνα,

 με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε περοδο  έξαρσης της πανδημίας,  

με δεδομένο ότι θα υπάρξουν και άλλοι συνάδελφοι που θα νοσήσουν ή θα μπουν σε καραντίνα 

και με δεδομένο ότι ήδη το ΓΝΑΝ ήταν υποστελεχωμένο, 

η ενδεχόμενη αποχώρηση και άλλου προσωπικού με την εφαρμογή από 1/9/2021 του μέτρου της αναστολής εργασίας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα καταστήσει ΑΔΥΝΑΤΗ την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.  Γι΄αυτό σας ζητούμε να ενημερώσετε σχετικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ και να ζητήσετε να υπάρξει αναστολή της νομοθετικής ρύθμισης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.


Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου