Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Συμφωνία για το τηλεφωνικό κέντρο - Μετά τη διαμαρτυρία για τον τερματισμό της 24ωρης λειτουργίας του

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της διοικήτριας να τερματίσει την 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου εξέφρασαν χθες οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Με δίωρη στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γραφείο κίνησης, το Δ.Σ. του Συλλόγου, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της Ν.Ε. Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοικήτριας κ. Μαρίας  Σπινθούρη.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γιώργος Μανουσάκης «η σημερινή κινητοποίηση έχει να κάνει με μια ακόμη απόφαση της διοικήτριας που λαμβάνεται σε αντίθεση με αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιακών παραγόντων και των εργαζομένων θεωρεί ότι είναι σωστό. Ένα τμήμα του Νοσοκομείου ουσιαστικά κλείνει ή περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία του αυθαίρετα. Η απόφαση είναι τόσο πρόχειρα δομημένη και βιαστική, που ακόμη δεν μπορούν να βρουν γραμμή από τον ΟΤΕ και να εφαρμόσουν την εκτροπή. Και τον 1,5 χρόνο που η διοικήτρια ισχυρίζεται ότι το κουβεντιάζουμε, ουσιαστικά όλοι οι εργαζόμενοι είναι εναντίον».

 Από την πλευρά του το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γρηγόρης Κοκοβάκης ανέφερε πως μέσω αυτής της απόφασης «η Διοίκηση δημιουργεί συνθήκες αντίξοες και επικίνδυνες για το Γραφείο Κίνησης που ουσιαστικά επιφορτίζεται και με την ευθύνη του τηλεφωνικού κέντρου, κάτι πολύ εξειδικευμένο. Αυτό το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα και την όποια πληροφορία και για οτιδήποτε απευθυνθεί κανείς στο τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να πάρει μια κατεύθυνση άμεση για να προωθηθεί στις πρώτες βοήθειες ή όπου χρειαστεί. Είναι κάτι το απαράδεκτο και καταγγελτέο. Το τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ως οφείλει η Διοίκηση, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που έχει και όχι κάνοντας εκτροπή κλήσεων δίνοντας τις ευθύνες σε άλλους εργαζόμενους».

 Ο πρόεδρος της Ν.Ε. Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ κ. Βασίλης Καλιμάντζαλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στο ΓΝΑΝ τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση με τη Διοίκηση, για πάρα πολλούς λόγους που είναι ανεξήγητοι. Υπάρχουν απίστευτες κόντρες για παιδαριώδη ζητήματα με το προσωπικό, απλά πράγματα που μπορούν να λυθούν με καλή θέληση δεν λύνονται. Το πρόβλημα επίσης είναι ότι αιτήματα δίκαια και λογικά όπως συγκεκριμένες θέσεις προσωπικού καίριες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου δεν προωθούνται στην Διοίκηση της ΔΥΠΕ ώστε να αντιμετωπιστούν. Αρχίζω και έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια κακή διάθεση και κόντρα με το Σύλλογο Εργαζομένων που ουσιαστικά προσπαθεί η διοικήτρια να τον εκθέσει και να δημιουργήσει προβλήματα. Μια τέτοια Διοίκηση δεν βοηθά την λειτουργία του Νοσοκομείου, δημιουργεί πολλά προβλήματα. Εκτιμώ ότι εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί η διοικήτρια στα καθήκοντά της για οποιοδήποτε προσωπικό λόγο, καλό είναι να πάρει τη θέση κάποιος άλλος».

 Ο γραμματέας της Ν.Ε. Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Μπελούκας τόνισε πως «για ακόμη μια φορά ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον υποβιβασμό των υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Οι υπάλληλοι και οι περιθαλπόμενοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Η Διοίκηση για ακόμη μια φορά έχει έρθει σε αδιέξοδο και οι αποφάσεις της για ακόμη μια φορά δεν μπορούν να εφαρμοστούν και αυτά που κάνουν είναι ο εξευτελισμός των υπαλλήλων του Νοσοκομείου – υπάρχουν υπάλληλοι που δεν έχουν πάρει άδειες, δεν έχουν πάρει τα ρεπό τους και υπάρχει πια πρόβλημα στους περιθαλπόμενους του Νοσοκομείου».

Σε τεταμένο κλίμα
Κατά τη συζήτηση στο γραφείο της κ. Σπινθούρη, που διεξήχθη σε εντονότατους τόνους και κράτησε περίπου μία ώρα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοικήτρια να «παγώσει» το έγγραφο για τον τερματισμό της 24ωρης λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου και της εκτροπής των γραμμών στο Γραφείο Κίνησης για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να έλθει στο ΓΝΑΝ επικουρικό προσωπικό, προτείνοντας τα παράλληλα καθήκοντα στο τηλεφωνικό κέντρο να καλύπτονται από την ασφάλεια του Νοσοκομείου. Επίσης, εξέφρασαν την αγανάκτηση και την αγωνία τους για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους στο Νοσοκομείο.

Απαντώντας στο χαρακτηρισμό για «πρόχειρο, αυταρχικό και αναποτελεσματικό τρόπο διοίκησης» που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, η κ. Σπινθούρη είπε ότι «είναι ψευδής και προσβλητική για μένα. Το θέμα του τηλεφωνικού κέντρου το συζητάμε εδώ και 15 μήνες και έχουν γίνει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους υπαλλήλους και με όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και εγώ αποφασίζω με βάση τις ανάγκες του Νοσοκομείου και όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου και όχι μόνο του συγκεκριμένου τηλεφωνικού κέντρου. Από το τηλεφωνικό κέντρο συνταξιοδοτήθηκαν δύο υπάλληλοι που ασκούσαν παράλληλα καθήκοντα έτσι κι αλλιώς, αφού το Νοσοκομείο ποτέ δεν είχε τηλεφωνητές. Εδώ και 15 μέρες παρακολουθώ στενά τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου για να δω πόσες φορές χρειάζεται να καλέσει κάποιος εσωτερική ή εξωτερική γραμμή και είπαμε εδώ και 1,5 χρόνο που ξεκίνησε να λειτουργεί το γραφείο κίνησης το απόγευμα, η δουλειά αυτή μπορεί να ανατεθεί στους υπαλλήλους και οι σεκιούριτι να κάνουν τη δική τους δουλειά ελέγχοντας τους χώρους του Νοσοκομείου ως οφείλουν». 
Παραδέχεται πως «όντως οι υπάλληλοι του γραφείου κίνησης επιβαρύνονται με παραπάνω δουλειά, όταν όμως υπάρχει κάτι επείγον η δουλειά του γραφείου κίνησης μπορεί να περιμένει ενώ αυτή του σεκιούριτι δεν μπορεί. Έχω ακούσει όλες τις προτάσεις, αλλά την ευθύνη για τη συνολική λειτουργία όλων των τμημάτων και του Νοσοκομείου τη φέρω εγώ που υπογράφω τα προγράμματα».

Βρέθηκε σημείο επαφής
Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν και τον διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας του ΓΝΑΝ κ. Γιώργο Κασαπάκη.
Ακολούθησε συνάντηση της κ. Σπινθούρη με τον κ. Κασαπάκη, τους προϊσταμένους του γραφείου κίνησης και της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων και τον κ. Μανουσάκη, από την οποία και βρέθηκε κοινό σημείο επαφής των δύο πλευρών, στην κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου.

Αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου