Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Χρειάζεται ένα μαζικό κίνημα με κόσμο στους δρόμους που θα διεκδικεί να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν


Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι διεκδικούν ξεπάγωμα του μισθολογίου, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Δημοσίου 

To σωματείο μας έχει προχωρήσει  στην υποβολή δικαστικών προσφυγών από τους εργαζόμενους του ΓΝΑΝ για τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας που έχουν περικοπεί. 

  Βεβαίως όμως πέρα από τη δικαστική προσφυγή, είναι θέμα πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης η επαναφορά των δώρων και των περικοπών που έχουν γίνει  λόγω των μνημονίων. Η μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να ασκείται αποκλειστικά σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, ούτε είναι δυνατόν να γίνεται επιλεκτική καταβολή αναδρομικών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. 

Στις συναντήσεις εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας  έχει αποκλειστεί από την πλευρά της κυβέρνησης οποιαδήποτε ανάκληση  μισθολογικών μνημονιακών περικοπών. Ενώ  οι κυβερνώντες παραδέχονται ότι το σύστημα υγείας στέκεται χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό, την ίδια ώρα αρνούνται κάθε οικονομική ελάφρυνση προς τους εργαζόμενους που από το 2010 έχουν υποστεί περικοπή στα εισοδήματα τους που ξεπερνά το 50%. 

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι πολιτικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων μπορούν να παρθούν μόνο με πίεση από τα κάτω, πίεση που θα ασκεί ένα  μαζικό, διεκδικητικό κίνημα  με κόσμο στους δρόμους που θα διεκδικεί να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν, να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου