Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Παρεξήγηση και αναστάτωση στα Νοσοκομεία της Κρήτης σχετικά με μη παράταση της θητείας των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ


Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί ανησυχία στους συναδέλφους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ όλων των Νοσοκομείων της Κρήτης  λόγω ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με τη φήμη που κυκλοφόρησε, η ανανέωση των συμβάσεων αφορά μόνο όσους λήγει η σύμβαση τους τον Νοέμβριο του 2019 και δεν αφορά όσους λήγει η σύμβαση τους το Φεβρουάριο του 2019. 

Η φήμη  αυτή είναι παρεξήγηση.

Είναι σαφές από τις δηλώσεις των υπουργών και από το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας, ότι η ανανέωση των συμβάσεων αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ στην υγεία, και αφορά και στις δύο κατηγορίες συμβασιούχων. Είμαστε σε αναμονή της έκδοσης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών. Γι΄αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των συναδέλφων του ΟΑΕΔ ως προς το θέμα της ετήσια παράτασης, για τρίτο  έτος. 
Όλοι μαζί θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στην υγεία.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας στις 15/11/2018 σχετικά με την παράταση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στην υγεία:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δελτίο Τύπου
                                                                                                              Αθήνα, 15-11-2018

Οι Υπουργοί Εργασίας και Υγείας, Έφη Αχτσιόγλου και Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2018, με εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσια Τομέα της Υγείας. 

Οι Υπουργοί ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση του προγράμματος, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για ακόμη 12 μήνες.
Συγκεκριμένα, η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων της του δημόσιου συστήματος Υγείας: Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και Πολυδύναμα) Ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς: ΕΟΠΥΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ, γ) για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ, ενώ οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

Τα Γραφεία Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου