Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Σχόλιο για την απάντηση της διοίκησης για τις εσφαλμένες ενεργοποίησεις του συναγερμού πυρασφάλειας του ΓΝΑΝ


Ο ισχυρισμός ότι της διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου ότι τυχόν ενεργοποιήσεις του συστήματος συναγερμού πυρανίχνευσης οφείλονται σε δοκιμαστικούς ελέγχους ή σε κάπνισμα, και ως εκ τούτου δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, υποτιμά τη νοημοσύνη των εργαζόμενων και των ασθενών του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπως επίσης και των πολιτών του νομού Λασιθίου. Είναι δεδομένο και γνωστό ότι ούτε την παραμονή, ούτε την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου που χτύπησε ο συναγερμός πυρανίχνευσης δεν έγινε δοκιμή του συστήματος.

Αντί η διοίκηση του Νοσοκομείου να διερευνήσει γιατί συμβαίνουν αυτές οι ενοχλητικές και επιβαρυντικές για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος δυσλειτουργίες και φροντίσει να μην επαναληφθούν, σπεύδει και πάλι να διαβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ανάλογη επιπόλαιη και πρόχειρη αντιμετώπιση από τη διοίκηση έχουμε δει και σε άλλες τεχνικές δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου εδώ και ένα χρόνο, όπως στη βλάβη των σωληνώσεων συστήματος κλιματισμού, στην προβληματική λειτουργία ανελκυστήρων, στη βλάβη των οδοντιατρικών μηχανημάτων..Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, προβλήματα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με πιο προσεκτικούς και σοβαρούς χειρισμούς. 

Ειδικά το θέμα της πυρασφάλειας του Νοσοκομείου είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα με πολλές παραφυάδες. Η διοίκηση θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν αναφέρεται σε αυτό, και όχι να δίνει βιαστικές και επιπόλαιες διαβεβαιώσεις. 


Δεν μπορεί να είναι άσχετη με τα παραπάνω, η εικόνα της προσπάθειας ψύξης κυτίου ηλεκτρονικών συστημάτων με οικιακό ανεμιστήρα ανεβασμένο πάνω σε σκαμπό και στερεωμένο με φορητό πυροσβεστήρα σε δημόσιο χώρο στο ισόγειο του Νοσοκομείου.
Όταν εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες του Νοσοκομείου βλέπουν καθημερινά αυτή την εικόνα , ο ισχυρισμός ότι όλα πάνε καλά με την εγκατάσταση του συστήματος πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, ακούγεται τουλάχιστον αστείος.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

1 σχόλιο:

  1. Ο αερισμός του μετασχηματιστή είναι άσχετος με το σύστημα πυρανίχνευσης. Πρόχειρη αλλά πρακτικά αποτελεσματική λύση (λόγω πρόσκαιρων εποχιακών υψηλών θερμοκρασιών) για να βοηθηθεί η υπερφόρτωση της ηλεκτρικής γραμμής Αναζωογόνησης και Χειρουργείου επειγόντων που υπερφορτώνεται και με τα κλιματιστικά και να μην έχουμε απρόοπτα περιστατικά με πτώση ασφαλειών ρεύματος.
    Το σύστημα πυρανίχνευσης της παλαιάς πτέρυγας ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία. Ο συναγερμός της 15 Αυγ οφειλόταν σε επίδειξη λειτουργίας /απομόνωσης μεταξύ τηλεφωνητή και τεχνικού για λόγους εκπαίδευσης και λόγω κάποιου λανθασμένου χειρισμού στην εισαγωγή κωδικού χτύπησε λίγο παρατεταμένα. Κάποιες μικρορυθμίσεις στο σύστημα είναι πάντα αναγκαίες στο αρχικό στάδιο σε οποιαδήποτε εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων και συμβαίνουν παντού και πάντα. Απλώς έπρεπε ίσως να αναγγελθεί από τα μεγάφωνα ότι δεν είναι πραγματικό συμβάν να μην ανησυχήσει ο κόσμος.
    Πρέπει πάντως ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους (γραφεία κλπ) να μη καπνίζουν.
    Αυτά για ενημέρωση των συναδέλφων από την Τεχνική Υπηρεσία για να μην υπάρχει θέμα πανικού ή φόβου για κίνδυνο πυρκαγιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή