Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ο συνδικαλιστής ιατρός που έγινε υπουργός και αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για τα νυχτερινά τους


Ο Ανδρέας Ξανθός διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρεθύμνου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.
Το 2012 εξελέγη βουλευτής  και το 2015 έγινε Υπουργός Υγείας.
Το 2015 υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στην πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών (νυχτερινά αργίες, υπερωρίες) των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία. Υπήρξαν πολλά Νοσοκομεία που οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τις πρόσθετες αμοιβές του Γενάρη τον …Αύγουστο!. Για τις καθυστερήσεις έφταιγαν οι ελλείπείς νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν γίνει από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το θέμα. Λίγο όμως η διαπραγμάτευση, λίγο το δημοψήφισμα, λίγο ο …Κουρουμπλής, το θέμα σιγά σιγά ξεχάστηκε.
Τον Νοέμβριο του 2015 η μνημονιακή πλέον κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ ΑΝΕΛ ψήφισε το νόμο για το νέο μισθολόγιο που πετσόκοβε τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων στα Νοσοκομεία κατά 20%. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υποσχέθηκε διόρθωση, η οποία έκανε ένα ολόκληρο χρόνο να έρθει και οι αμοιβές επανήλθαν περίπου στα προ του 2015 επίπεδα με τροπολογία που ψηφίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Όμως και πάλι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν φρόντισε να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και στην αναδιάρθρωση του σχετικού κονδυλίου, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε στο Σεπτέμβριο και στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας οι εργαζόμενοι να έχουν πολλούς μήνες πρόσθετων αμοιβών απλήρωτους(κυρίως από τον Απρίλιο και μετά).
Και την ίδια στιγμή  ο συνδικαλιστής ιατρός που έγινε Υπουργός μιλά σε κάθε ευκαιρία για τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να να κρατούν όρθια τα Νοσοκομεία. Και ας τους έχει πάλι απλήρωτους για τόσους  μήνες…
ΓΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου