Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή στο δήμαρχο Αγ. Νικολάου για το οξύ πρόβλημα της στάθμευσης στο ΓΝΑΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διοικητικό Συμβούλιο

Προς: -Δήμαρχο Αγ. Νικολάου κ. Α. Ζερβό
          -Επιτροπή Κυκλοφορίας Δ. Αγ. Νικολάου
                      
9/2/2017

 Όπως γνωρίζετε το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν διαθέτει χώρο για στάθμευση των οχημάτων, τόσο των εργαζομένων, όσο και των επισκεπτών και ασθενών. Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για ένα ίδρυμα τέτοιου μεγέθους, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Ένα μικρό τμήμα για στάθμευση που υπήρχε παλαιότερα μπροστά από την πτέρυγα του παλαιού Νοσοκομείου (δυτικά) παραχωρήθηκε στο Δήμο για να μεγαλώσει η οδός Λασιθίου, χωρίς να δοθεί αντάλλαγμα με νέες θέσεις στάθμευσης όπως είχε συμφωνηθεί,  και η στάθμευση έχει απαγορευθεί στο τμήμα της οδού Λασιθίου (Α. Παπανδρέου) που βρίσκεται από την πλευρά του Νοσοκομείου.

Με την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην οδό Παλαιολόγου (κυκλικός κόμβος, λωρίδα ασθενοφόρου) έχουν μειωθεί οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης και στη βόρεια πλευρά του Νοσοκομείου, ενώ περιφράχθηκαν από το Δήμο και ακυρώθηκαν 3 θέσεις στάθμευσης μπροστά από τα ΤΕΠ.

Οι δρόμοι που βρίσκονται γύρω στην περιοχή του Νοσοκομείου καθημερινά γεμίζουν από σταθμευμένα οχήματα περιοίκων, εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών και είναι εμφανές ότι δεν επαρκούν, ενώ η αστυνομία πολλές φορές επιβάλει πρόστιμα παράνομης στάθμευσης σε συναδέλφους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Είναι εμφανές ότι χρειάζονται νέες λύσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του οξέος προβλήματος.

Γι΄ αυτό σας ζητούμε:

1. Να σταματήσει η απαγόρευση της στάθμευσης στις οδούς Λασιθίου (Α. Παπανδρέου) και Μίνωος και να αφαιρεθούν οι σχετικές πινακίδες και οι κίτρινες διαγραμμίσεις.

2.Να αποδοθούν ξανά σε χρήση οι 3 θέσεις στάθμευσης που αποκλείστηκαν μπροστά από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου

3. Να υπάρξει προσπάθεια να βρεθεί και να διαμορφωθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου,.

Είμαστε στη διάθεση σας για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία σχετικά με το θέμα.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος      ο Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης    Κ. Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου