Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου και Γραμματέα της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη με αναφορά στα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Ερώτηση Αυγενάκη προς Πολάκη – Τσίπρα – Ξανθό

Εδώ γιατρός, εκεί γιατρός, πού είναι ο γιατρός;

Στην κατάργηση οργανικών θέσεων ιατρών ενώ τα νοσοκομεία παρακαλούν για προσωπικό, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει η είδηση της κατάργησης θέσεων σε Κέντρα Υγείας 5 Δήμων της Κρήτης για να γίνει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο  Πλατανιά. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Υπουργείο Υγείας από τη μία ιδρύει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά Χανίων με 12 θέσεις προσωπικού και από την άλλη καταργεί 13 θέσεις προσωπικού σε πέντε Κέντρα Υγείας στην Κρήτη!

Έτσι, για να στελεχωθεί με 12 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Π.Π.Ι. Πλατανιά, καταργούνται 6 θέσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, 3 θέσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Βάμου, 2 θέσεις από το Κέντρο Υγείας Καντάνου, 1 θέση από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου  και 1 θέση από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας.

Το τραγελαφικό είναι ότι στην απόφαση τονίζεται πως από την δημιουργία του Π.Π.Ι. Πλατανιά δεν προκύπτει επιπλέον δαπάνη γιατί η μισθοδοσία του προσωπικού ύψους 236.100 ευρώ υπερκαλύπτεται από την κατάργηση θέσεων στα Κέντρα Υγείας, Κισσάμου, Καντάνου, Βάμου, Σπηλίου και Αγ. Βαρβάρας!

Παράλληλα, δημοσιεύματα επισημαίνουν την τραγική κατάσταση και στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει άμεση ανάγκη από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, το νοσοκομείο εξυπηρετεί όλο το νομό Λασιθίου και βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, με υπεράριθμα περιστατικά και  ποσοστά πληρότητας από  150% έως 195%! Ένας μόνιμος ιατρός εφημερίας στην Παθολογική Κλινική, παρακολουθεί 40 και πλέον ασθενείς, ενώ εξετάζει και τα περιστατικά των εξωτερικών ιατρείων ενώ ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών αδείας προηγούμενων ετών και ρεπό των εργαζομένων, είναι 45 μέρες ανά εργαζόμενο!

Φαίνεται πως το σχέδιο των κ.κ. Τσίπρα, Πολάκη και Ξανθού για την εξυγίανση της εξαθλιωμένης δημόσιας υγείας, είναι η εξής παράφραση του γνωστού παιχνιδιού:  .. «Εδώ γιατρός, εκεί γιατρός, πού είναι ο γιατρός» ;»».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1. Θα ξανασυσταθούν οι οργανικές θέσεις ιατρών στα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Βάμου, Καντάνου, Σπηλίου και Αγίας Βαρβάρας ;
2. Πόσο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαθέτουν τα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Βάμου,  Καντάνου,  Σπηλίου  και Αγίας Βαρβάρας μετά την κατάργηση των οργανικών θέσεων  ;
3. Πώς θα εξυπηρετούνται στο εξής οι ασθενείς των περιοχών αυτών,  δεδομένου ότι δεν βρίσκονται κοντά στον Πλατανιά Χανίων  ;
4. Σκοπεύετε να προβείτε στη στελέχωση του  Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου