Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 22/2/2017


Στη συνεδρίαση της Tετάρτης 22/2/2017 ξεκινήσαμε από τα θέματα των Νοσοκομείων Νεάπολης και Ιεράπετρας, τα οποία ήταν τυπικά. 

Στα θέματα του Νοσοκομείου Σητείας πέρα από τα τυπικά θέματα, για όσα χρειάστηκε να υπάρξει αναλυτική  συζήτηση, η στάση μου ήταν η παρακάτω:

Για το θέμα  Εισήγηση για τροποποίηση Οργανισμού της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Σητείας συμφώνησα να γίνει τροποποίηση για την προσωποπαγή θέση συναδέλφου και για την έγκριση τροποποίησης Απόφασης  Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Σητείας συμφώνησα ότι δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΣ.

 Στα θέματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  πέρα από τα τυπικά θέματα, για όσα χρειάστηκε να υπάρξει αναλυτική  συζήτηση, η στάση μου ήταν η παρακάτω:
  • Στο θέμα που αφορούσε στην έγκριση πραγματοποίησης άσκησης στην Καρδιολογία και Μικροβιολογίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.ειδικευόμενης γενικής ιατρού του ΓΝΑΝ ψήφισα αρνητικά γιατί δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι ιατροί στα αντίστοιχα τμήματα του ΓΝΑΝ.
  • Στο θέμα της εκ νέου χωροθέτησης των εξωτερικών ιατρείων ψήφισα αρνητικά ανέφερα τα παρακάτω: "Διαφωνώ με τη συγκεκριμένη εισήγηση γιατί ως βάση της έχει τη μεταφορά του παθολογικού, του έκτακτου χειρουργικού ιατρείου και των θαλάμων βραχείας νοσηλείας στον χώρο που προοριζόταν για ΤΕΠ, η οποία έχει αποδειχθεί μη λειτουργική και επιβαρυντική για τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Στη συνεδρίαση του ΔΣ το Δεκέμβρη που ελήφθη η απόφαση για τη μεταφορά είχαμε πει (μάλιστα ο κ. Μουδατσάκης το είχε τονίσει έντονα) ότι σε δύο μήνες θα γίνει επανεξέταση της απόφασης.. Οι δύο μήνες πέρασαν, ελάχιστες παρεμβάσεις έχουν γίνει στο χώρο και ασθενείς και προσωπικό δοκιμάζονται από τη μη λειτουργικότητα του συγκεκριμένου χώρου. Για το θέμα υπήρξε σχετικό δημοσίευμα με παράπονα από πολίτη στην τοπική εφημερίδα, ενώ συχνά οι νοσηλευτές γινόμαστε δέκτες διαμαρτυριών από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους για την ακαταλληλότητα του χώρου.  Προτείνω λοιπόν την επαναφορά του παθολογικού ιατρείου, του εκτακτου χειρουργικού και των θαλάμων βραχείας νοσηλείας στο χώρο που ήταν πριν από το τυχαίο γεγονός (βλάβη υδραυλικών) και από εκεί και μετά να γίνει επανεξέταση της χωροθέτησης των υπόλοιπων ιατρείων."
  • Για το θέμα  "Έναρξη διαδικασιών συνεργασίας νοσηλευτριών για το Χειρουργείο και την ΜΤΝ  με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών" ψήφισα αρνητικά και ανέφερα: "Διαφωνώ γιατί αντί για έκτακτη ανάγκη, πλέον η σύναψη συμβάσεων έργου για νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο μας παίρνει τακτικό χαρακτήρα. Προτείνω να ζητήσουμε από το Υπουργείο Υγείας προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού."
Γιώργος Μανουσάκης
μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου
εκπρόσωπος εργαζομένων πλην ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου