Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Βασίλη Κεγκέρολου για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό απευθύνει ο βουλευτής της ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Βασίλης Κεγκέρολου για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Αναφέρει:

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες και στις απαιτήσεις που προκύπτουν εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού.

Δραματική είναι η κατάσταση από την υπερπληρότητα της παθολογικής κλινικής  του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  με ποσοστά πληρότητας από 150% έως 195% (41 ασθενείς σε κλινική με δύναμη 21 κλινών).

Επιπλέον το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, παρότι εφημερεύει κάθε μέρα δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι και πολίτες στις περισσότερες εφημερίες νύκτας υπάρχει μόνο ένα άτομο, όταν μάλιστα είναι υπαρκτά σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Μάλιστα με επιστολή του, προς το Υπουργείο Υγείας, το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου καταγγέλλει το πρόβλημα ενώ τονίζει ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω έλλειψης σε Ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Με βάση τα παραπάνω και

– επειδή οι πολίτες νιώθουν οργή και αγανάκτηση από την μη ανταπόκριση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στις εκκλήσεις τους για επίλυση του προβλήματος αλλά και

– επειδή παραμένει αναπάντητη η υπ’ αριθμ 2578/13-01-17 σχετική ερώτηση μου για την τραγική κατάσταση αναφορικά με τη στελέχωση και λειτουργία των νοσοκομείων της Κρήτης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί περαιτέρω με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου  Κρήτης και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;

– Ποιος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για ένα οργανωμένο και λειτουργικό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου