Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Το Νοσοκομείο μας δεν κινδυνεύει από την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει από την μη επίλυση τους


Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν το άσπρο μαύρο, θα θέλαμε  να τονίσουμε ότι τόσο η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ όσο και το πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV αναφερόταν στην κατάσταση των Νοσοκομείων και του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κυρίως σε σχέση με τα ποσοστά στελέχωσης του, που είναι από τα χαμηλότερα στη χώρα (52% των οργανικών θέσεων) και όχι στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αν δει κάποιος την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ  και το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει αυτό.

Δεν απαξιώνεται το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου από όσα ρεπορτάζ και να γίνουν και να το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα Νοσοκομεία της ντροπής της χώρας σε σχέση με τη στελέχωση του.

Απαξιώνεται όταν για παράδειγμα έρχονται στην εφημερία στα εξωτερικά ιατρεία ασθενείς με πόνο στο αυτί (ΩΡΛ περιστατικά) ή ασθενείς με ουρολογικά προβλήματα και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν γιατί δεν εφημερεύει ειδικός ιατρός και παραπέμπονται στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Απαξιώνεται όταν ασθενείς ή συνοδοί ασθενών βιώνουν στην πράξη την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετοί θάλαμοι νοσηλείας και αρκετές τουαλέτες.
Απαξιώνεται όταν ασθενείς ή συνοδοί ασθενών βλέπουν να τους παρέχει υπηρεσίες νοσηλείας η ίδια νοσηλεύτρια ή ο ίδιος νοσοκόμος το απόγευμα και την άλλη μέρα το πρωί και τη νύχτα της ίδιας μέρας.

Ας μην κάνουμε το άσπρο μαύρο.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι η προβολή των προβλημάτων του Νοσοκομείου σε σχέση με τη στελέχωση (ακόμα και με τις υπερβολές των τηλεοπτικών ρεπορτάζ) γίνεται με στόχο την επίλυση τους, όπως ήδη έχουμε καταφέρει να γίνει σε κάποιες ειδικότητες, που χάρη στις προσπάθειες μας έχουν στελεχωθεί επαρκώς.

Όταν ως σύλλογος εργαζομένων προβάλλαμε στα δελτία ειδήσεων των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και στο διαδίκτυο την υπολειτουργία της παιδιατρικής κλινικής που έκλεινε 7-8 μέρες το μήνα, κάποιοι "θεσμικοί" παράγοντες του Νοσοκομείου δεν έκαναν το παραμικρό για να λύσουν το πρόβλημα. 
Και όμως χάρη στην επιμονή μας και χάρη στην υποστήριξη που είχαμε από μια μερίδα γονέων της περιοχής καταφέραμε να βρεθεί λύση, λύση που έχει διασφαλίσει ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο η παιδιατρική κλινκή του Νοσοκομείου μας έχει πολύ καλή λειτουργία και εφημρεύει όλες τις ημέρες κάθε μήνα.
Αν τότε εμείς σιωπούσαμε κάθε φορά που έκλεινε η κλινική ή αν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι έδειχναν αδιαφορία, πολύ πιθανόν να συνεχιζόταν μέχρι σήμερα η ίδια δύσκολη κατάσταση.

Δεν αποτελεί επιλογή μας το κουκούλωμα των προβλημάτων του Νοσοκομείου και το κρύψιμο τους κάτω από το χαλί.
Ούτε από την άλλη αποτελεί επιλογή μας η λαϊκίστικη ανάδειξη κάποιων άσχημων εικόνων. Την ημέρα που το συνεργείο του ΚΡΗΤΗ tv επισκέφθηκε το Νοσοκομεία μας υπήρχαν εμφανή σημεία με κτιριακές βλάβες που θα μπορούσαμε να είχαμε δείξει στις κάμερες. Δεν το κάναμε γιατί στόχος μας ήταν και είναι η ανάδειξη των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το Νοσοκομείο και έχουν να κάνουν με τη στελέχωση.

Ματαιοπονούν λοιπόν όποιοι προσπαθούν έντεχνα να μας παρουσιάσουν ως κάποιους που δυσφημίζουν έμμεσα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.
Το Νοσοκομείο μας δεν κινδυνεύει από την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει από την μη επίλυση τους.

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου