Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ 81η ΔΕΘ (video)


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ 81η ΔΕΘ:

Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας : Εφαρμόστηκε επιτέλους ο νόμος και για αυτούς που είναι συνήθως πάνω από νόμους: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας.

Διεξήχθη με τρόπο απολύτως διαφανή, αμερόληπτο και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον.

Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους.

Ένα έσοδο που οι κυβερνήσεις της διαπλοκής όλα τα προηγούμενα χρόνια στερούσαν από τον ελληνικό λαό.

Και αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι τώρα θα έπρεπε να είχαμε τον τρίτο στη σειρά διαγωνισμό.

Αναλογισθείτε λοιπόν πόσο έχουν ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον για χάρη των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Εμείς από τη πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη :

Για αυτό και μέχρι τελευταίο ευρώ, τα 246 εκ θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν: Στον ελληνικό λαό.

Σε συγκεκριμένες δράσεις για να στηρίξουμε κοινωνικές ανάγκες.

.....
     Για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. ‘Ετσι το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.

•      Για την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

•      Για την χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Και οι προσπάθειες στήριξης της κοινωνίας δεν τελειώνουν εδώ.

Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για να αλλάξει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

•        Μέσα στους επόμενους μήνες τα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.

Σχέδιό μας είναι σε λίγους μήνες από σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία να έχει ανατραπεί πλήρως η εικόνα που κληρονομήσαμε.

Η εικόνα της υποβάθμισης και της απαξίωσης.

Και πιο συγκεκριμένα:

•              Με την πλήρωση 985 περίπου κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων

•              Την κάλυψη άλλων 2500 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ

•              Την πρόσληψη 760  ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ.

•              Την πλήρωση 585 θέσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

•              Την απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών – με την οποία ήδη έχουν διοριστεί 800 επικουρικοί γιατροί

•        Την άμεση έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκ ευρώ, 12μηνης διάρκειας, για 5000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης.

Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κάνει εξαγγελίες για την υγεία. Στις 2 Απριλίου του 2015, όταν επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει:;
Την πρόσληψη 4.500 εξειδικευμένου προσωπικού και παραϊατρικού προσωπικού για τη στελέχωση των κενών θέσεων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Από αυτούς οι 700 θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα όπου υπάρχει ανάγκη και συγκεκριμένα στα νησιά του Αιγαίου, στη Θράκη, τη Δ. Μακεδονία και τη Θεσπρωτία. 

• Πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ

• Διασφάλιση της λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας με ενίσχυση του προσωπικού

• Διασφάλιση των ογκολογικών νοσοκομείων και των δομών ψυχικής υγείας

• Ενίσχυση και αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

• Κατάργηση Μνημονιακών ρυθμίσεων που διέλυσαν το ΕΣΥ

• Παρεμβάσεις για το φάρμακο, την ψυχική υγεία, την προστασία των ασθενών και την διοίκηση των νοσοκομείων
Όπως γνωρίζουμε και βιώνουμε, δυστυχώς ελάχιστες από αυτές τις υποσχέσεις υλοποιήθηκαν. Ειδικά για το Νοσοκομείο μας, 18 μήνες μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δεν έχει ορκιστεί ακόμα ούτε ένας νέος μόνιμος υπάλληλος, ενώ αυτοί που περιμένουμε να διοριστούν (8) από τη μόνη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που έχει γίνει, είναι πλέον λιγότεροι από όσους υπαλλήλους του ΓΝΑΝ συνταξιοδοτήθηκαν από τον Απρίλιο του 2015 που έκανε τις εξαγγελίες ο Α. Τσίπρας μέχρι σήμερα (11)...
Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός μίλησε για  άμεση έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκ ευρώ, 12μηνης διάρκειας, για 4000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης, ενώ στο γραπτό κείμενο που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους και δημοσιεύεται σε όλες τις ειδησεογραφικές σελίδες (και στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ LEFT. GR  ΕΔΩ) αναφέρεται "άμεση έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκ ευρώ, 12μηνης διάρκειας, για 5000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου