Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή προς ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις αποσπασματικές κινητοποιήσεις


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: E.E. ΠΟΕΔΗΝ
Αρ. Πρωτ: 266/ 13-12-11

Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συλλόγου μας συνεδρίασε το Σάββατο 10/12/2011 και για το θέμα της στάσης εργασίας της Πέμπτης 15/12/11 αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε επιστολή σχετικά με τα παρακάτω:
Παρακολουθούμε ότι τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και η ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν μια πρακτική  μεμονωμένων και αποσπασματικών κινητοποιήσεων που απέχουν κατά πολύ από τη δυναμική ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου και της κυβέρνησης η οποία την εφαρμόζει. Ουσιαστικά πρόκειται για κινητοποιήσεις που γίνονται για να γίνονται και γι΄ αυτό η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων δεν συμμετέχει σε αυτές.
Μάλιστα στην αφίσα και την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη στάση εργασίας της Πέμπτης απουσιάζει πλήρως το αίτημα για ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, και επικεντρώνεται σε επιμέρους αιτήματα, τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζει νέο κύμα μέτρων και περικοπών.
Θεωρούμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία συντονισμού όλων των σωματείων και των εργασιακών οργανώσεων, ώστε να προκύψει ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων, καταλήψεων που θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη γενική απεργία διαρκείας – παράλυση του κράτους  με στόχο να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου ή οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν. Μια τέτοια νίκη θα αποτελέσει φόβητρο στα μάτια των επίδοξων μελλοντικών «τροϊκανών».
Σας προτείνουμε λοιπόν να αφήσετε την τακτική των αποσπασματικών κινητοποιήσεων και απεργιών και να κινηθείτε στη λογική της κατά μέτωπο σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική του μνημονίου με συντονισμό σωματείων και ομοσπονδιών.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος            ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης            Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου