Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση για μισθολογικά θέματα (7/12/11)

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα παρακάτω μισθολογικά θέματα:

1. Το επίδομα που έχει αντικαταστήσει το Δώρο Χριστουγέννων θα το λάβουμε στις 16 Δεκεμβρίου. Είναι 500 ευρώ, και με τις κρατήσεις κατεβαίνει σε καθαρά από 360 έως 400 ευρώ.

2. Στις 13 Δεκεμβρίου θα λάβουμε το β δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη, το οποίο περιλαμβάνει τις αναδρομικές περικοπές του μεσοπρόθεσμου (ίδιο ποσό με όσα πήραμε στις 27 Νοεμβρίου)

3. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία σύνταξης της μισθοδοσίας με το νέο μισθολόγιο. Αυτή τη στιγμή γίνεται η κατάταξη των εργαζόμενων σε βαθμούς και κλιμάκια. Έτσι η μισθοδοσία του Ιανουαρίου έχει συνταχθεί με βάση το παλαιό μισθολόγιο, συν τις περικοπές (όχι αναδρομικές) του μεσοπρόθεσμου. 
Συνεπώς στις 27 Δεκέμβρη και στις 13 Γενάρη θα πληρωθούμε όσα παίρναμε πριν τις αναδρομικές περικοπές, μείον τις περικοπές του μεσοπρόθεσμου (3%, περικοπή κίνητρου απόδοσης, αφορολόγητο στις 8000). Δηλαδή θα πάρουμε όσα παίρναμε τον Αύγουστο μείον περίπου 100 ευρώ το μήνα (από 90 έως 110). Στους γιατρούς είναι περίπου μείον 200 ευρώ το μήνα.

4. Το πιο πιθανό είναι το ενιαίο μισθολόγιο θα ενταχθεί από τη μισθοδοσία του Φλεβάρη (27 Ιανουαρίου, 13 Φεβρουαρίου). Επίσης τότε θα ενταχθεί η μείωση του αφορολόγητου στις 5000 και ίσως και η ένταξη της έκτακτης εισφοράς στο μισθό. Όλα τα παραπάνω θα ενταχθούν αναδρομικά, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό σε πόσες δόσεις και σε τί ποσά.. Μόλις έχουμε νεότερα για τις μισθοδοσίες αυτές θα ενημερώσουμε

5. Οι πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες, εφημερίες) του μηνός Ιουλίου έχουν αποσταλεί από τις 3/12/11 (για δεύτερη φορά)  για έλεγχο στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έχουν επίσης αποσταλεί και οι πρόσθετες αμοιβές των εργαζόμενων στο Ψυχαργώς (για του μήνες μέχρι Ιούλιο). Επίσης στις 7/12/11 απεστάλησαν στην Επίτροπο για έλεγχο και οι πρόσθετες αμοιβές του Αυγούστου.
 Αν ελεγχθούν και γυρίσουν πίσω σύντομα (δύσκολο) ίσως τις πληρωθούμε μέσα στο Δεκέμβριο. Διαφορετικά πάμε για τον Ιανουάριο.
Οι κατάλογοι για τις πρόσθετες αμοιβές για τους άλλους μήνες (από Αύγουστο και μετά) έχουν ετοιμαστεί, όμως δεν υπάρχουν τα ανάλογα ποσά στις πιστώσεις που έχουν σταλεί από το υπουργείο. Έτσι αναμένεται ανταπόκριση στο αίτημα για κάλυψη των πιστώσεων για να προχωρήσουν.

2 σχόλια:

  1. Αλήθεια ποιος δουλεύει ποιον; Αν θυμάσε Πρόεδρε μας είχαν πει ότι μπορεί να προλάβουν και να μας βάλουν τον Ιούλιο στις 27 Νοεμβρίου....... και τώρα μας λένε ότι πήγαν στην επίτροπο για υπογραφή τα εντάλματα στις 3 του Δεκέμβρη;
    Μα τι είμαστε επιτέλους Ζητιάνοι, υπάρχει ένας υπεύθυνος να μας πει μια κουβέντα χωρίς να μας δουλεύει;
    Βαγγελης Διαλυνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανα λάθος (το διόρθωσα τώρα) που δεν διευκρίνησα στην ανακοίνωση ότι οι πρόσθετες αμοιβές του μηνός Ιουλίου έχουν αποσταλεί από τις 3/12/11 για έλεγχο στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, αφού την πρώτη φορά τις έστειλε πίσω με το επιχείρημα ότι δεν ήταν συμβατά τα ποσά με τις πιστώσεις του προϋπολογισμού. Έτσι έγινε αλλαγή στα ποσά των κωδικών του προϋπολογισμού, έγινε τροποποίηση του, στάλθηκε στη ΔΥΠΕ για έλεγχο και όταν εγκρίθηκε η τροποιποίηση στάλθηκε ο κατάλογος με τις πρόσθετες αμοιβές ξανά στην Επίτροπο.

    Γι΄ αυτό, ενώ μας είχαν πει ότι θα πληρωθούμε τον Ιούλιο μέσα στο Νοέμβριο ή αρχές Δεκεμβίου, αυτό δεν έγινε.

    Γενικά το σύστημα με το οποίο κάνει τις πληρωμές της η δημόσια διοίκηση και τα Νοσοκομεία είναι απαράδεκτο.

    Ας μας πουν τόσα χρόνια που γινόταν υπερσπατάλη στα ποσά για φάρμακα και υλικά, πότε μπόρεσε ο έλεγχος της Επιτρόπου του Ελεγκτικού συνεδρίου να αποτρέψει αυτές τις σπατάλες!

    Επί της ουσίας ο έλεγχος των δαπανών από το Ελεγχτικό Συνέδριο δεν γίνεται για να αποφεύγονται οι σπατάλες και οι παρανομίες, αλλά γίνεται για να καθυστερούν τις πληρωμές.

    Να πούμε επίσης ότι είναι απαράδεκτο πως τα χρήματα που έστειλαν από το υπουργείο για τις πρόσθετες αμοιβές για τους μήνες Αύγουστο έως Νοέμβριο (21.500 ευρώ) δεν φτάνουν ούτε για το μισό Αύγουστο (47.000 ευρώ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή