Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστολή σχετικά με οφειλές δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με οφειλές δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω: 

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε οφειλές δεδουλευμένων προς διάφορες κατηγορίες εργαζομένων του ΓΝΑΝ και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας για την άμεση αποπληρωμή τους:

Α. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Με νομοθετική ρύθμιση από το Νοέμβριο του 2021 οι πρόσθετες εφημερίες των Παθολόγων, Πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων και ιατρών του ΤΕΠ αμείβονται με ξεχωριστό ποσό (250Ε) από τις κανονικές εφημερίες.  Όμως η εκταμίευση αυτών των ποσών από το Υπουργείο Υγείας δεν ακολουθεί τις κανονικές εφημερίες με αποτέλεσμα συνεχώς να υπάρχουν προβλήματα. Στους ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου οφείλονται οι πρόσθετες εφημερίες από το μήνα Απρίλιο 2023 και μετά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εδώ και 6 μήνες οι γιατροί  αυτών των ειδικοτήτων να πληρώνονται μόνο τις 4 – 5  πρώτες εφημερίες και τις υπόλοιπες όχι, κάτι που προκαλεί μηνίαια απώλεια εισοδήματος 300 με 400 ευρώ για τον κάθε γιατρό. Γι΄ αυτό, ζητούμε την αποπληρωμή αυτών των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Β. ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΑΡΓΙΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΝ ΙΑΤΡΩΝ

Στις πιστώσεις για νυχτερινά, αργίες νυχτερινά του προσωπικού πλην ιατρών υπάρχει αναντιστοιχία των εγκριθέντων  με τις πραγματικές δαπάνες. Οι προϋπολογισθέντες εγκριθείσες δαπάνες  υστερούν περίπου 40% των πραγματικών. Η αναντιστοιχία  οφείλεται στη διακοπή από 1/1/2023 της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ  για τις πρόσθετες αμοιβές επικουρικών συναδέλφων, δαπάνη που πληρώνεται πλέον από τις δαπάνες πρόσθετων αμοιβών που εγκρίνονται από το Υπουργείο Υγείας. Γι΄ αυτό  είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα τροποποίηση – αύξηση του προϋπολογισθέντος ποσού για τις πρόσθετες αμοιβές του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης (Νοσοκομείο Λασιθίου – οργανική μονάδα έδρας) έτους 2023 σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες κάλυψης του Νοσοκομείου.

Γ. ΑΜΟΙΒΕΣ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει απασχοληθεί στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου μας οφείλονται πρόσθετες αμοιβές για απασχόληση τα Σάββατα,  από το Νοέμβριο του 2021 και για όλους τους επόμενους μήνες του 2021 και του 2022.  Τις οφειλές αυτές τις έχουμε επισημάνει με έγγραφα μας αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αποπληρωμή. 

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου