Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Η ψυχική υγεία στο ν. Λασιθίου χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και όχι υπουργικές επισκέψεις - εξπρές για επικοινωνιακούς λόγους

 14/7/2023                                                          Αρ. Πρωτ. : 102/2023


Η ψυχική υγεία στο ν. Λασιθίου χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και όχι υπουργικές επισκέψεις - εξπρές για επικοινωνιακούς λόγους

 

Την Τρίτη 11/7/23 επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΓΝΑΝ ο υφυπουργός Υγείας υπεύθυνος για τις δομές ψυχικής υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλος.

 Ως ΔΣ του  συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τη διοίκηση για την επίσκεψη του υφυπουργού υγείας, ούτε μας δόθηκε η δυνατότητα για συνάντηση και διάλογο.

Από το σχετικό άρθρο της τοπικής εφημερίδας διαβάσαμε όσα είπε ο κ. Υφυπουργός,  που είναι τα ίδια που λένε κάθε φορά όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί που επισκέπτονται την περιοχή μας: διαπιστώσεις για την υστέρηση της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και υποσχέσεις για δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής και για ενίσχυση των δομών. 

Διαπιστώσεις, υποσχέσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Κάθε φορά ακούγονται τα ίδια, αλλά δέκα χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα για τη δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής και ο νομός συνεχίζει να είναι ο μοναδικός νομός του νησιού χωρίς ψυχιατρική κλινική.

Το ζήτημα της λειτουργίας των δομών ψυχικής υγείας στο νομό Λασιθίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σοβαρό αφού αφορά σε ανθρώπινες ζωές, και γι΄ αυτό χρειάζεται ανάλογη αντιμετώπιση και όχι υπουργικές επισκέψεις - εξπρές για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο.

Την Τετάρτη 12/7 αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ συμμετείχε στην πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο υγείας στην Αθήνα. Υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ με το νέο υπουργό υγείας Μιχ. Χρυσοχοΐδη και ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών όπου έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Το Σάββατο 15/7/23 στις 09.00 αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ θα συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στο επιμελητήριο Ηρακλείου που οργανώνει το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου