Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Απάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ σχετικά με τη ΜΕΘ COVID

 


Πρόσφατο δημοσίευμα που αναφέρεται σε ενδεχόμενη νέα αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ COVID  του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου επιβεβαιώνει τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες και κατηγορίες προσωπικού που υφίσταται αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και επηρεάζει αρνητικά  τη λειτουργία του. Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ προσπαθούμε αυτή την περίοδο  να ενημερώσουμε τους τοπικούς φορείς και ζητάμε τη στήριξη τους στην κατεύθυνση της διεκδίκησης ενίσχυσης του Νοσοκομείου, και γι αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη διαδοχικές μας συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας (δήμαρχο, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη κα).

Σχετικά με όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα από τη πλευρά του διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη εις βάρος της δράσης του ΔΣ συλλόγου έχουμε να πούμε τα παρακάτω:

Το θέμα για τις βάρδιες ετοιμότητας στη ΜΕΘ το θέσαμε στη συνάντηση που είχαμε με τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας την Τετάρτη 5/1/22, όπου επισημάναμε ότι  γίνονται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να τις προβλέπει και δεν πρέπει να συνεχίζουν να γίνονται. Μάλιστα επειδή αμφισβητήθηκε η διεξαγωγή τους, δεσμευτήκαμε ότι θα αποστείλουμε τα σχετικά προγράμματα προς τη διευθύντρια  που θα αποδεικνύουν ότι γίνονται. Τα προγράμματα τα έστειλε ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου στη διευθύντρια την Παρασκευή 8/1/22 επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, καταθέσαμε σχετικό έγγραφο  και ζητήσαμε να υπάρξει παρέμβαση για να σταματήσουν, κάτι που τελικά έγινε από την πλευρά της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας.

 Ουδέποτε τέθηκε προς το ΔΣ του συλλόγου  ή προς τον πρόεδρο ζήτημα για περιστατικό που επρόκειτο να διασωληνωθεί, ούτε το γνωρίζαμε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ. Επίσης από την πλευρά του προέδρου την Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία με τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας μόνο γραπτή και όχι προφορική,  και σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξαν ούτε φωνές, ούτε μπούλιγκ, κάτι που αποδεικνύεται από το περιεχόμενο της γραπτής επικοινωνίας. Γι΄ αυτό ζητούμε από το διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη να επανορθώσει τα λεγόμενα του και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι τόσο τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ και όλου του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όσες φορές έχουν κληθεί να συνδράμουν και να εργαστούν εκτάκτως για διάφορους λόγους έχουν πάντα ανταποκριθεί με  αίσθηση ευθύνης προς τους ασθενείς, και είναι άδικο ο διοικητής του Νοσοκομείου να μας κατηγορεί ότι τορπιλίζουμε τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών, κάτι που είναι ψευδές και  συκοφαντικό.

Από την πλευρά μας ως ΔΣ του συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη συνδικαλιστική μας δράση και τις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων εργαζομένων και του Νοσοκομείου.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου