Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Απάντηση στην κυρία Σπινθούρη

Ο Γιώργος Μανουσάκης απαντά στην ανακοίνωση της Διοικήτριας του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝ-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο». Αναφέρει:

Η διοικήτρια κα Σπινθούρη κάνει το άσπρο – μαύρο αναφορικά με τη διαδικασία λήψης της  απόφασης της μεταστέγασης της καρδιολογικής και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή.

Όπως προκύπτει από το επίσημο πρακτικό τη συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 29/9/2017 που έχει δημοσιευτεί στη διαύγεια, όταν συζητήθηκε η πρόταση για μεταστέγαση της καρδιολογικής, ανέφερα μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: «Στη συζήτηση  της επιτροπής χωροταξίας ζητήθηκε η γνώμη των διευθυντών ιατρών της καρδιολογικής και της παθολογικής, δεν ζητήθηκε όμως η γνώμη των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων, δεν ζητήθηκε η γνώμη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού των κλινικών αυτών».

Όπως φαίνεται και από το επίσημο πρακτικό της απόφασης που έχει δημοσιευτεί στη διαύγεια, ζήτησα την αναβολή της λήψης απόφασης  προκειμένου να κληθούν και να εκφέρουν άποψη το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό των κλινικών που εμπλέκονται και η πρόταση μου απορρίφθηκε.

Συνεπώς είναι απόλυτα αληθής ο ισχυρισμός του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ ότι η  απόφαση για τη μεταστέγαση της καρδιολογικής ελήφθη χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των εργαζομένων των δύο κλινικών που εμπλέκονται.

Επίσης το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ είχε ζητήσει την τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά η διοικήτρια κυρία Σπινθούρη ουδέποτε έθεσε το αίτημα αυτό ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου. Οι μόνες φορές που τέθηκε αυτό το θέμα συζήτησης ήταν κατόπιν δικής μου πρότασης και όχι κατόπιν πρότασης της κυρίας Σπινθούρη.

Συνεπώς είναι απόλυτα αληθής ο ισχυρισμός του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ ότι είχε ζητήσει την τροποποίηση της απόφασης για τη μεταστέγαση της καρδιολογικής κλινικής χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση από την πλευρά της διοικήτριας κας Σπινθούρη.

Γιώργος Μανουσάκης
Νοσηλευτής
Μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου