Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Aνακοίνωση - απάντηση στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:    976                                                                  2/2/2018 
                                                               
Aνακοίνωση - απάντηση στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου 

Επειδή η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στη δημόσια ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί μας στο θέμα της μεταστέγασης της καρδιολογικής κλινικής είναι ψευδείς, οφείλουμε να  διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Στην ανακοίνωση μας γράψαμε ότι  “είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των εργαζομένων των δύο κλινικών που εμπλέκονται, και είχαμε ζητήσει την τροποποίηση της σε κάποια σημεία, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση από την πλευρά της διοικήτριας κυρίας Σπινθούρη στο αίτημα μας. “

Από το πρακτικό της 573 απόφασης  του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου που έχει δημοσιευτεί στη διαύγεια (ΑΔΑ: 7Σ1Θ469045-Φ3Ω) φαίνεται ότι υπήρξε πρόταση από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να αναβληθεί η λήψη της απόφασης για τη μεταστέγαση  προκειμένου να κληθούν και να εκφέρουν άποψη το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό των κλινικών ̟που εµ̟πλέκονται, πρόταση που δεν έγινε δεκτή.
Στη συνέχεια ως ΔΣ του συλλόγου ζητήσαμε την τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, όμως το αίτημα αυτό ουδέποτε τέθηκε ως θέμα στις συνεδριάσεις του ΔΣ από τη διοικήτρια κα. Σπινθούρη, συνεπώς δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση στο αίτημα μας από την κα. Διοικήτρια. Ακόμα και όταν το θέμα τέθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, η στάση της διοικήτριας ήταν  αρνητική στο να ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αποδεικνύεται, οι  ισχυρισμοί της ανακοίνωσης μας  για το θέμα είναι απόλυτα αληθείς.

Επειδή επίσης η κα. διοικήτρια εισέρχεται  και στα εσωτερικά του συλλόγου μας (πράγμα πρωτόγνωρο για διοικητή  Νοσοκομείου) οφείλουμε να  διευκρινήσουμε και τα παρακάτω:
Ο Σύλλογος μας -όπως οφείλει- ακολουθεί δημοκρατικές ανοικτές διαδικασίες και τηρεί το καταστατικό του. Ως ΔΣ κρίναμε ότι το θέμα της μεταστέγασης της καρδιολογικής κλινικής είναι αρκετά σοβαρό και συγκαλέσαμε γενική συνέλευση. Στη Γενική Συνέλευση στις 22 Νοεμβρίου 2017 ήρθαν 35 εργαζόμενοι, αριθμός που ελάχιστα απείχε από τον απαιτούμενο για επίτευξη νόμιμης απαρτίας. Επιλέξαμε να κάνουμε με τους παρόντες εργαζόμενους συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια το ΔΣ του συλλόγου να αναλάβει  με δική του ευθύνη να υλοποιήσει τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της συζήτησης. Έγινε αναλυτική συζήτηση για το θέμα στην οποία συμμετείχαν και ιατροί και νοσηλευτές από τις δύο κλινικές, καθώς και διευθυντές και υποδιευθυντές υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Από τη συζήτηση προέκυψε το αίτημα που υπέβαλε το ΔΣ του συλλόγου για τροποποίηση της απόφασης για τη μεταστέγαση της καρδιολογικής σε συγκεκριμένα σημεία, αίτημα για το οποίο δεν εξέφρασε διαφωνία κανείς από τους παριστάμενους εργαζόμενους. 
 Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο 1264/1983 έχει θεσμικό ρόλο εκπροσώπησης των μελών του. Η στάση της κας διοικήτριας απέναντι στο αίτημα που υπέβαλε το ΔΣ του συλλόγου για τροποποίηση της απόφασης, είναι προσβλητική και περιφρονητική για το σύλλογο εργαζομένων, για τα  μέλη του, αλλά και για τους  εργαζόμενους που συμμετείχαν στη συζήτηση από την οποία προέκυψε το αίτημα.
Δυστυχώς η στάση αυτή της κυρίας Σπινθούρη είναι συνέχεια του απαξιωτικού τρόπου με τον οποίο μας αντιμετωπίζει από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Τρόπος που εκτιμούμε ότι δεν αρμόζει  στο ρόλο της, ούτε αξίζει για ένα σύλλογο που έχει συνεπή και συνεχή στάση απέναντι σε όλες τις διοικήσεις του Νοσοκομείου, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης και προσώπων.

Για το θέμα των ανελκυστήρων γράψαμε ότι η μεταστέγαση έγινε χωρίς να υπάρξει διασφάλιση  και πιστοποίηση της καλής λειτουργίας των ανελκυστήρων και η καρδιολογική κλινική πλέον εξυπηρετείται αποκλειστικά από ανελκυστήρες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση λειτουργίας, κάτι που ούτε η κυρία Σπινθούρη αμφισβητεί στην ανακοίνωση της  
Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ενώ πριν τη μεταστέγαση η καρδιολογική κλινική βρισκόταν στον ίδιο όροφο με τη ΜΕΘ και εξυπηρετούνταν  από 4 μεγάλους ανελκυστήρες (δύο στην παλιά πτέρυγα και δύο στη νέα πτέρυγα), πλέον είναι σε διαφορετικό όροφο από τη ΜΕΘ και εξυπηρετείται από μόνο δύο ανελκυστήρες, αυτούς της παλιάς πτέρυγας, που δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση λειτουργίας και παθαίνουν συχνά βλάβες.

Ακόμη, η  κυρία Σπινθούρη κατ΄ επιλογή δεν απαντά  για το σοβαρό ερώτημα πως θα επιτευχθεί  ο τερματισμός της διασποράς παθολογικών περιστατικών στις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου “χωρίς ουσιαστική αύξηση των κλινών νοσηλείας”  Ούτε μας έχει πει ακόμα πως θα μπορέσουν να γίνονται χημειοθεραπείες και παρεμβάσεις  σε γατρεντερολογικά περιστατικά χωρίς αύξηση του αριθμού του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Ούτε απαντά στο θέμα της καθυστέρησης της προκήρυξης για την επιδιόρθωση των σωληνώσεων του κλιματισμού, που έχει αφήσει χωρίς κεντρικό κλιματισμό και θέρμανση τμήμα του Νοσοκομείου για ένα χειμώνα και για ένα καλοκαίρι (ίσως και δεύτερο).
Δυστυχώς είμαστε πλέον συνηθισμένοι, η διοικήτρια  να μην μας απαντά για την ουσία των προβλημάτων των εργαζομένων και του Νοσοκομείου, αλλά να ασχολείται μόνο με την εικόνα και το φαίνεσθαι!

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου