Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στη σίτιση του ΠΑΓΝΗ - έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση στις 20/2/18


Έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του σωματείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Φλεβάρη, το ΔΣ του σωματείου με δεκάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τη σίτιση εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων 2 μηνών.

Το πρόβλημα προέκυψε γιατί ο πάρεδρος δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμών επικαλούμενος το ΠΔ, το σύνταγμα και αντεργατικούς νόμους. Προβλήματα που το σωματείο έγκαιρα είχε επισημάνει όταν υπουργείο, ΥΠΕ, διοίκηση και διάφορα παπαγαλάκια ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει θέμα.

Εξαρχής θέταμε ότι η μόνη οριστική λύση που θα ήταν συμφέρουσα και για το νοσοκομείο και για τους εργαζομένους ήταν η μονιμοποίηση τους, η πρόσληψη και άλλων εργαζομένων με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, 8ωρο κ.α.

Ο διοικητής αρχικά ήθελε στη διαμαρτυρία να μην παραβρίσκεται το σωματείο (προφανώς γιατί έγκαιρα είχε ξεσκεπάσει την κοροϊδία των ατομικών συμβάσεων εργασίας και δεν αποτελεί χειροκροτητή αντιλαϊκών επιλογών) αλλά με την αποφασιστική στάση της διοίκησης και των εργαζομένων επέβαλαν τη συνάντηση.

Για άλλη μια φορά επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το πρόβλημα της μη πληρωμής σαν τεχνικό και θέμα ερμηνείας προσπαθώντας να αποσπάσει την ανοχή των απλήρωτων εργαζομένων επιρρίπτοντας τις ευθύνες έμμεσα στον πάρεδρο. Στο εύλογο ερώτημα πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και αν υπάρξει αλλαγή των συμβάσεων αρκέστηκε να πει ότι δεν γνωρίζει πότε και απλά έκφρασε τη θέληση παραμονής όλων των εργαζομένων για 24 μήνες.

Τονίζουμε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να προετοιμαστούν και να οργανώσουν τη πάλη τους ενάντια στην απλήρωτη εργασία αλλά και σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταβολής της σύμβασης.

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου