Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για τις εκλογές του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ


Με μεγάλη συμμετοχή εκλογές στο Σύλλογο
Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Με μεγάλη συμμετοχή διενεργήθηκαν την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.  
Από τη φετινή εκλογική διαδικασία του Συλλόγου το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η αύξηση της συμμετοχής, τόσο στην κάλπη για την εκλογή μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου ψήφισαν για πρώτη φορά και οι εργολαβικά εργαζόμενοι, όσο και στην κάλπη για την ανάδειξη των εκπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ, όπου ψήφιζαν μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου. Από την τελευταία λόγω της αυξημένης συμμετοχής εξελέγησαν τέσσερις σύνεδροι για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ έναντι τριών που είχαν εκλεγεί το 2015, εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική.  

Επανεξελέγησαν
Ουσιαστικά το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου επανεξελέγη και αποτελεί τον κορμό του νέου συμβουλίου με πέντε από τα επτά μέλη να επανεκλέγονται, στοιχείο που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι εκτίμησαν την καλή δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Εξελέγησαν επίσης δύο καινούρια πρόσωπα που δήλωσαν, όπως και οι υπόλοιποι, πως έρχονται με όρεξη για δουλειά και ανανέωση του Συλλόγου.
Ο νοσηλευτής Γιώργος Μανουσάκης εξελέγη για 4η συνεχή εκλογική αναμέτρηση πρώτος σε ψήφους, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του στο πρόσωπο του παρά τις επικρίσεις και τις επιθέσεις που κατά καιρούς έχει δεχτεί από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ. Άλλωστε η επανεκλογή του αποτελεί για τον ίδιο δικαίωση για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε κατά την προηγούμενη θητεία και τις δράσεις που ανέπτυξε ο Σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια. 

Τα αποτελέσματα
Από τους 252 εγγεγραμμένους στην κάλπη για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής ψήφισαν 208. Βρέθηκαν 200 έγκυρα ψηφοδέλτια, 2 λευκά και 6 άκυρα. Οι συνδυασμοί έλαβαν:
- Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝΑΝ 196 ψήφους και 7 έδρες
- Μεμονωμένος Υποψήφιος 5 ψήφους και  0 έδρες.
Αναλυτικά από το συνδυασμό «Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝΑΝ» στο Δ.Σ. εκλέγονται κατά σειρά ψήφων τακτικά μέλη οι: Γιώργος Μανουσάκης με 142 ψήφους, Κωστής  Ηλιάκης 133, Νίκη Δρακωνάκη 130, Κωστής Κοκολάκης 125, Στέλλα Παπαθανασάκη 103, Αλέκα Παρασκευάκη 89, Νίκος Περυσινάκης 73 και αναπληρωματικό μέλος Γιάννης Κουτουλάκης 40.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή έλαβαν και εκλέγονται Δαμιανός Χαλκιαδάκης 61 και Μαρία Φιλιππάκη 51 ψήφους.

Οι αντιπρόσωποι
Στην κάλπη για εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ από τους 220 εγγεγραμμένους ψήφισαν 177. Βρέθηκαν 170 έγκυρα, 5 λευκά, 2 άκυρα. Έλαβαν:
- Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝΑΝ 161 ψήφους και 4 έδρες
- Μεμονωμένος Υποψήφιος 9 ψήφοι και 0 έδρες.
Από το συνδυασμό Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝΑΝ για εκπρόσωποι στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ έλαβαν οι υποψήφιοι: Ηλιάκης Κωστής 95, Κοκολάκης Κωστής 79, Μανουσάκης Γιώργος 114, Παπαθανασάκη Στέλλα 69, Περυσινάκης Νίκος 38, Χαλκιαδάκης Δαμιανός 90 ψήφους.
Εκπρόσωποι στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ με μέτρο 1 εκπρόσωπος ανά 50 ψηφίσαντες, εκλέγονται οι: Γιώργος Μανουσάκης,  Κωστής Ηλιάκης, Δαμιανός Χαλκιαδάκης, Κωστής Κοκολάκης.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για να εκλέξει προεδρείο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου