Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Νίκη των κινημάτων της κοινωνίας και των εργαζομένων στα Νοσοκομεία η κατάργηση του 5ευρου

Φωτογραφία από τον αποκλεισμό του ταμείου των 5ευρώ από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στις 10/2/2011, όπου συμμετείχε και ο αείμνηστος συνάδελφος μας Γ. Τσαμάνδουρας
Χαιρετίζουμε την κατάργηση του εξέταστρου των 5 ευρώ από τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων, ως μία νίκη των κινημάτων της κοινωνίας και των υγειονομικών.

Ο Σύλλογος μας ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που κινητοποιήθηκαν και αγωνίστηκαν για την κατάργηση του 5ευρου (σχετικά ανάρτηση από το Φεβρουάριο του 2011 δείτε πατώντας ΕΔΩ), Από τότε ακολούθησαν εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα που απαιτούσαν κατάργηση των χαρατσιών για την υγεία και δωρεάν πρόσβαση για όλους. 

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε τους αγώνες για την κατάργηση και των υπόλοιπων χαρατσιών (1 ευρώ ανά συνταγή, απογευματινά ιατρεία, δικαίωμα πρόσβασης ανασφάλιστων κ.α) και για την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και του ΕΣΥ και καλούμε τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας (αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς) να συμμετάσχουν.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα θα συγκληθεί γενική συνέλευση του Συλλόγου όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και καθορισμός του σχεδίου δράσης, σε συνδυασμό και με το σχέδιο δράσης που θα καταθέσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου