Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ για τη χθεσινή παγκρήτια σύσκεψη για την υγεία


Διερευνητική ήταν η πρώτη παρουσία του υπουργού Υγείας Πάνου Κουρουμπλή που συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Ανδρέα Ξανθό βρίσκονται σήμερα Μ. Πέμπτη στο Ηράκλειο.

Το απόγευμα ξεκινησε η παγκρήτια σύσκεψη στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου, όπου και τους υποδέχτηκαν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων και των γιατρών στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωποι των ενώσεων γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της Κρήτης καθώς και οι διοικήσεις των νοσοκομείων του νησιού.


Ο βασικός προβληματισμός που εκφράστηκε από τους εκπρόσωπους των φορέων της Υγείας είναι πότε θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι εξαγγελίες που έχουν ήδη γίνει από την κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς βεβαίως και η εξειδίκευση αυτών των εξαγγελιών, ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσωπικό.

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι μέσα στο 2015 θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, κυρίως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ωστόσο δεν έδωσε κανένα στοιχεία ή αριθμό για το πόσο προσωπικό θα πάρει η Κρήτη και γενικότερα ως προς το "μοίρασμα" αυτών των θέσεων.

Επανέλαβε πάντως, τόσο στους συγκεντρωμένους όσο και σε δηλώσεις του στο neakriti.gr πριν την έναρξη της διαδικασίας, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι γενικότερα να ενισχύσει τις δομές υγείας σε όλες τις βαθμίδες και βεβαίως και στην πρωτοβάθμια.

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης», είπε ο κ. Κουρουπλής, «είναι αδιαπραγμάτευτες στο χώρο της Υγείας, η οποία θα ενισχυθεί αποφασιστικά».

Στην Κρήτη, όπως είπε, βρίσκεται για να ακούσει με προσοχή τι έχουν να πουν οι τοπικοί φορείς Υγείας και να κάνει μια εκτίμηση των προβλημάτων, ωστόσο από πλευράς εργαζομένων στα νοσοκομεία εκφράστηκε έντονος προβληματισμός, αφού εκπρόσωποι τους έχουν ήδη πραγματοποιήσει τρεις συσκέψεις με τον υπουργό.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακούστηκαν και συνθήματα που ζητούν εδώ και τώρα λύση στα προβλήματα της υγείας.

Νικολέτα Σφακιανάκη

Αναδημοσίευση από τη σελίδα neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου