Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Υποβάθμιση των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας.


ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγλυης.

Θέμα : Υποβάθμιση των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας.

Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ από τα υπουργία διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , οικονομικών και υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στις 4/5/2012 ,που αφορούσε τους οργανισμούς των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας, τα νοσοκομεία αυτά υποβαθμίζονται σημαντικά.
Ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας οι γιατροί μειώνονται από 40 σε 28 με αποτέλεσμα οι βασικές κλινικές ( καρδιολογική χειρουργική, παιδιατρική, και πνευμονολογική)που σήμερα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες να μην μπορούν να λειτουργήσουν
Πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας εξυπηρετεί όλη τον νότιο άξονα της Κρήτης από Γούδουρα μέχρι Βιάνο (νομού Ηρακλείου) μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των εντατικών καλλιεργειών κυρίως θερμοκηπίων . Να σημειωθεί επίσης πως ο νομός έχει γεωγραφικές ιδιαιτερότητες με πολύ κακό οδικό δίκτυο και η πρόσβαση σε κεντρικά νοσοκομεία είναι πολύ χρονοβόρα με αποτέλεσμα η περαιτέρω υποβάθμιση των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας θα στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.
Ο λαός, οι δήμοι και όλοι φορείς της περιοχής μας που αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό για να αποτρέψουν την υποβάθμιση των νοσοκομείων απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.

Ερωτάτε ο κ. υπουργός
Αν έχει πρόθεση να ανακαλέσει άμεσα την άδικη αυτή απόφαση που διαλύει το σύστημα υγείας του νομού μας.

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου